Aankondiging: Tiel Tip Top Waalactie 2019

Onze jaarlijkse schoonmaakactie langs de Waal staat komend jaar gepland op zaterdag 12 januari 2019. In de ochtend tussen 10.00uur en 12.00uur gaan Tielse vrijwilligers aan de slag om de uiterwaarden zwerfafvalvrij te maken. De vrijwilligerswerkgroep van Stichting Tiel Tip Top zullen de actie begeleiden. Na afloop verzorgen zij de koffie, dus mis deze actie niet!

Stichting Tiel Tip Top organiseert begin 2019 opnieuw een schoonmaakactie langs de oevers van de Waal. Tijdens de Waalactie 2018 werden maar liefst 40 zakken met zwerfafval (veelal plastic) ingezameld. “Het plastic afval is erg belastend voor het milieu; het verteerd simpelweg niet en komt uiteindelijk als “Plastic Soup” in de oceaan terecht” vertelt organisator Bart van den Berg – van der Stam. Door de actiedag eerder kenbaar te maken hoopt de Tielse voorman op een hogere opkomst en beter eindresultaat!

“Zwerfafval is natuurlijk géén gezicht, maar is bovenal een grote veroorzaker van dierenleed” vertelt Maroucha Siben. De 21-jarige activiste heeft zich deze zomer aangesloten bij de vrijwilligerswerkgroep van Tiel Tip Top. Maroucha: “Samen met andere leden van de werkgroep onderzoek ik de komende tijd het effect van zwerfafval op Tiels dierenleed, de uitkomsten van dit onderzoek nemen we mee in ons bewustwordingsproject”. De leden van de werkgroep zorgen voor de aanwezigheid van opruimmaterialen op lokatie en zullen de Waalactie begeleiden. Uiteraard wordt hierbij de innerlijke mens niet vergeten!