Waar Tiel Tip Top spreekt lopen er vrijwilligers naar buiten.

Een belangrijk onderdeel van de campagne “Tiel Tip Top” is dat inwoners van de gemeente Tiel gaan inzien dat zij medeverantwoordelijk zijn voor een schone leefomgeving. Daarnaast willen wij dat Tielenaren antwoord krijgen op al hun vragen over zwerfvuil en laten we graag zien hoe men gemakkelijk zelf aan de slag kan gaan in hun eigen straat of buurt.

Om dit alles te bereiken sturen wij graag ons projectleider Bart van den Berg – van der Stam als gastspreker naar uw buurtbijeenkomst of wijkgesprek om onze missie met inwoners te delen. Middels een pakkende presentatie van ongeveer 15 minuten stelt organisatie Tiel Tip Top zich voor aan uw publiek en motiveren we mensen om in actie te komen. Deze aanpak heeft in de Bloemenbuurt, De Vier Gravinnen, Kapel-Avezaath, Westroijen en overige delen van Tiel-West reeds geleid tot enkele tientallen nieuwe vrijwilligers die wij “zakkenvullers” noemen.

Maar we komen natuurlijk niet met lege handen, want het liefst voorzien wij inwoners ter plaatse van de alle nodige opschoonmaterialen. Zo hebben wij altijd een werkvoorraad met vuilniszakringen, afvalgrijpers, werkhesjes en vuilniszakken bij ons zodat nieuwe zakkenvullers op weg naar huis al aan de slag kunnen.

Inwoners van de gemeente Tiel hoeven natuurlijk niet te wachten tot ze onze vrijwilligers treffen in hun wijk of buurt. Gemeente Tiel geeft via Stichting Duurzaam Rivierenland opschoonmaterialen in bruikleen voor individuele vrijwilligers en groepsacties zoals tijdens de Landelijke Opschoondag. Voor informatie en contact over de diensten van Stichting Duurzaam Rivierenland en hoe u kunt beschikken over deze opschoonmaterialen bezoekt u de website van deze collega’s via www.duurzaamrivierenland.nl.

BewarenBewaren

BewarenBewaren