Aan de slag in de buurt!

In je eentje kun je al een groot verschil maken in jouw buurt of wijk. Door met een grijper zwerfafval op te ruimen draag jij bij aan een schone leefomgeving. Onderweg kom je gemakkelijk in contact met buurtgenoten die vinden dat jij goed bezig bent. Als je het een leuk idee lijkt om eens een opruimactie met buurtgenoten te organiseren, lees dan vooral verder.Roep je buurtgenoten
Je zou je huis uit kunnen lopen en beginnen te roepen, maar dit blijkt in de praktijk weinig effect te hebben. Het is meer doeltreffend om te kijken of jouw wijk of buurt al een bestaand netwerk heeft. Sommige buurten beschikken bijvoorbeeld over een wijkvereniging, buurthuis of andere ontmoetingsplek. Maar soms is er ook een VvE (Vereniging van Eigenaars) of buurtpreventieteam actief die het belang van een schone leefomgeving met jou delen.

Op de website van de Gemeente Tiel kun je veel informatie vinden over bestaande netwerken in Tielse wijken. Maar ook via de Tielse wijkregisseurs en stichting Tiel Tip Top worden betrokken buurtgenoten vaak snel gevonden. Kun je wat hulp gebruiken? Neemt dan contact met ons op via het contactformulier.


Deel het op sociale media
Een opruimactie is altijd leuk als er voldoende deelnemers aansluiten. Via sociale media kun je gemakkelijk een grote groep mensen uitnodigen om mee te doen met jouw opruimactie. Als je wilt delen wij jouw oproep ook onder de volgers van TielTipTop om extra deelnemers te werven.

Daarnaast is het erg leuk om je successen te delen op het gebied van schoon. Maak daarom foto’s van jouw acties en deel deze op jouw kanalen.
Als je in jouw berichten #TielTipTop gebruikt kunnen wij met je meelezen en wie weet delen wij jouw bericht wel onder onze volgers. Om op de hoogte te blijven van onze stichting en werkgroep kun je “Tiel Tip Top” natuurlijk ook volgen op sociale media.

FacebookTwitterYoutubeInstagramLinkedInOpschonen Belonen
Samen met anderen een gebied, buurt of terrein aanpakken? Geweldig! Stichting Tiel Tip Top is van mening dat iedereen die bijdraagt aan een schoner en socialer Tiel mag worden beloond voor zijn of haar inspanningen. Dit doen wij met handige voorzieningen, maar ook door middels van ons project ‘Opschonen Belonen’. Wij roepen initiatiefnemers op om zich bij ons te melden.

Binnen het project ‘Opschonen Belonen’ onderzoeken we samen op welke wijze stichting Tiel Tip Top kan bijdragen bij jouw opruimsactie. Met plezier komen de vrijwilligers van onze werkgroep helpen, maar we denken ook mee in hoe we de deelnemende opruimers van jouw actie kunnen bedanken. Enkele voorbeelden zijn: TielTipTop-taart voor buurtgenootschap Zennewijnen, inspirerende gastlessen voor het RSG Lingecollege, Daisy’s ijs voor de wandelaars van de Schone4Daagse en insignes voor Scouting Phoenix.

Noot: Stichting Tiel Tip Top heeft als doelstelling actief bij te dragen aan een schoner en socialer Tiel. Dankzij de hartelijke steun van onze ‘Club van 1000’-leden en andere betrokken ondernemers uit Tiel kunnen wij het project ‘Opschonen Belonen’ realiseren. Wij zijn voortdurend op zoek naar geïnteresseerde ondernemers om dit project duurzaam te borgen!Supporter van Schoon
Je gaat met buurtgenoten aan de slag tijdens een opruimactie. Je kunt er kiezen om jouw actie aan te melden bij NederlandSchoon. Via de website “Supporter van Schoon” kun je tal van materialen bestellen ter ondersteuning en promotie van je opruimactie. Deze zijn vaak gratis te verkrijgen via de webshop.


Maak er iets leuks van
Het opruimen van andermans rommel is een vervelend karwei, daarom is het extra belangrijk om tijdens het opruimen plezier te maken. Stichting Tiel Tip Top investeert samen met haar vrijwilligers in ludieke methodes om het opruimen leuk te maken. Goed materiaal, gezellige muziek, traktaties na afloop en natuurlijk koffie! Onze stichting heeft zelfs een complete ingerichte bakfiets die geleend kan worden en onze vrijwilligers maken aanstekelijk aftermovies voor op bv. sociale media zodat het succes van de opruimactie niet als een vage herinnering verdwijnt.