Project: #Vuurwerkvegen

Sinds de zomer van 2018 beschikt stichting Tiel Tip Top over haar beoogde vrijwilligerswerkgroep. Het creëren van laagdrempelig vrijwilligerswerk voor Tielse inwoners is altijd een belangrijke doelstelling geweest. De werkgroep komt enkele malen per maand bijeen om samen te werken aan (zelfbedachte) projecten voor een schoner en socialer Tiel.

Met het oog op de jaarwisseling en de rommel dat vuurwerk met zich meebrengt ging de vrijwilligerswerkgroep aan de slag met project #Vuurwerkvegen. Het idee achter #Vuurwerkvegen komt van NederlandSchoon en gaat uit van het volgende principe: Zij die rommel maken, moeten óók de rommel opruimen. Een duidelijk verhaal, maar helaas lijkt men bij vuurwerkafval dit principe nog niet altijd goed te begrijpen. De leden van de werkgroep besloten daarom om deze boodschap aan de (Tielse) man te brengen!

In samenwerking met de Gemeente Tiel verzorgde onze vrijwilligers de persberichten voor de streekkranten en ook op Sociale Media heeft ‘Tiel Tip Top’ flink campagne gevoerd. Met cofinanciering vanuit de raadswerkgroep ‘Wonderschoon Wonen’ hebben we roll-up banners ontworpen om het #Vuurwerkvegen te promoten. De uitvoering werd verzorgd door illustrator Arie van Vliet waarna de roll-up banners bij alle Tielse vuurwerkwinkels en op het Stadhuis werden geplaatst. Én met resultaat, want dit jaar is er een record aantal zakken vuurwerkafval opgehaald!

googlefc9e5927212865ae.html