Veelgestelde vragen

De Gemeente Tiel en Stichting Tiel Tip Top werken samen om zwerfafval in onze gemeente te voorkomen en te bestrijden. We zijn daarbij erg blij met jouw hulp en daarom hebben wij professioneel gereedschap voor jou klaar liggen.

De Gemeente Tiel en Stichting Tiel Tip Top heeft voor iedereen die mee wil helpen grijpstokken en vuilniszakringen ingekocht. Stichting Tiel Tip Top voorziet daarnaast in handschoenen, veiligheidshesjes en natuurlijk vuilniszakken.

Wil jij lekker aan de slag gaan in jouw eigen leefomgeving? Neem dan contact op met Tiel Tip Top via ons contactformulier of bel naar 06-12979400.

De Gemeente Tiel verstrekt via Stichting Tiel Tip Top aan alle opruimers groene vuilniszakken die kosteloos opgehaald kunnen worden door de AVRI. Deze groene zakken zijn kosteloos te verkrijgen bij één van de "Tiel Tip Top Servicepunten".

Bij Kringloopwinkel 2Switch hebben we zo'n "Tiel Tip Top Servicepunt" ingericht. 2Switch is gevestigd aan de Spoorstraat 13 in Tiel en is maandag tot en met vrijdag tussen 10:00uur en 18:00uur geopend en elke zaterdag tussen 10:00uur en 17:00uur.

Op ons vrijwilligerskantoor aan de Morsestraat 8 in Tiel verstrekken we ook overige gereedschappen, hesjes en handschoenen. Omdat wij een vrijwilligersorganisatie zijn is het raadzaam om vooraf een afspraak te maken via ons contactformulier.

Het antwoord is simpelweg: Nee. Dat is niet verplicht, maar voor een aantal redenen wel verstandig. Als je in een hesje van Tiel Tip Top meehelpt zwerfafval opruimen val je onder de vrijwilligersverzekering van de Gemeente Tiel. Als er dan iets onderweg gebeurt dan ben je zichtbaar bezig met vrijwilligerswerk en val je onder deze dekking.

Naast dat je goed zichtbaar bent op straat en in het verkeer geef je met onze hesjes ook zichtbaarheid aan onze gezamenlijke missie. We hebben veiligheidshesjes in kindermaten en voor volwassenen in de maten S, M, L, XL en XXL.

Via de knop "Zwerfafval Ophaalservice" in het bovenmenu van deze website kom je bij ons online webformulier. Als je deze invult en op verzenden drukt heb je al een ophaalverzoek ingediend bij de AVRI. Met de AVRI is een snelle afhandeling van deze ophaalverzoeken afgesproken: Als je jouw zak(ken) vóór 12:00uur doorgeeft dan worden ze nog dezelfde middag opgehaald, super toch!

Heb je liever rechtstreeks contact met de AVRI dan kun je ze het beste e-mailen via zwerfvuil-tiel@avri.nl.

Namens de Gemeente Tiel willen we iedereen vragen om gebruik te maken van de groene zakken die zij via ons kosteloos aanbied. Deze zakken kun je onderweg dichtbinden en doorgeven via ons webformulier zodat je ze niet allemaal eerst naar één verzamelpunt hoeft te versjouwen.

Soms vinden we de gekste dingen onderweg... Van wieldoppen tot gedumpt grofvuil zoals koelkasten enzovoorts. Niemand zal van jou verwachten dat je deze bende mee naar huis neemt tijdens jouw opruimactie. Daarom hebben wij met de AVRI afgesproken dat grote objecten ook via de "Zwerfafval Ophaalservice" aangemeld mogen worden. De AVRI zal veelal dezelfde dag danwel de eerstvolgende werkdag de aangemelde zaken wegnemen uit het straatbeeld. Zo raakt Tiel Tip Top en kun jij met een tevreden gevoel weer verder prikken, super toch!
Stichting Tiel Tip Top organiseert al jaren plezierige groepsacties in de gemeente Tiel. Wij hebben inmiddels aardig wat ervaring in het motiveren van buurtgenoten om mee te helpen in hun straat. De vrijwilligerswerkgroep van Tiel Tip Top denkt en helpt graag met jou mee, dus neem contact met ons op!

We hebben hier verschillende voorzieningen voor ontwikkeld. Denk hierbij aan een zwerfafval-bakfiets, een uitleenaanhangwagen en natuurlijk onze evenementenwagen "De Samenhanger". Samen met jou maken wij van zwerfafval opruimen een feestje!
Stichting Tiel Tip Tip organiseert voor inwoners gezellige groepsacties tegen zwerfafval. Hierbij proberen we deelnemers te motiveren kennis met elkaar te maken zodat we elkaar steeds beter leren kennen. Social Club Tiel is dus de groep Tielse opruimers die maandelijks er samen op uittrekken om in onze gemeente een probleemgebied aan te pakken.

De vrijwilligerswerkgroep van Tiel Tip Top verzorgt op deze actiedagen alle materialen op lokatie en zorgen samen met AVRI voor het afvoeren van het afval. Samen met lokale ondernemers verzorgen wij na de prikactie altijd een gezellige nazit zodat we elkaar beter kunnen leren kennen, bv. tijdens een lunch of met koffie en gebak.

Wil jij meer doen voor een schoner Tiel en lijkt het je leuk nieuwe mensen te leren kennen? Wij verzorgen een laagdrempelige manier om met andere inwoners in contact te komen. Deelname is voor jong en oud, zonder aanmelden en/of eigen bijdrage. Vind je het toch een beetje spannend om aan te sluiten? Je mag ook altijd eerst even een keertje bellen of kennis maken met één van onze werkgroepleden.
Wij vermelden de belangrijkste informatie natuurlijk altijd op onze website. Daarnaast zitten wij op alle gangbare sociale mediakanalen en wij hebben nieuwsgroepen in gebruik genomen op WhatsApp en Signal. Dit zijn groepen waarin mensen ons laatste nieuws direct op hun mobiel ontvangen. Omdat we deze groepen hebben ingesteld op "Alleen Lezen", krijg je dus alleen de informatie waar je om hebt gevraagd. Aanmelden voor onze nieuwsgroepen kan via de knop "Wat kan ik doen?" > " Blijf op de Hoogte" bovenin ons menu.
Wie andermans rommel opruimt weet dat het belangrijk is om hier plezier in te houden. Daarom moedigen we inwoners aan om actief te worden op sociale media, want je zult veel bewondering oogsten als je jouw verzamelde afvalberg laat zien. Bovendien proberen de werkgroepleden van Tiel Tip Top het hele jaar door mensen in het zonnetje te zetten die zwerfafval opruimen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de doorlopende TielTipTop-Tompouces Actie.

Wil jij met een groep aan de slag en zoek jij naar een ludieke beloning voor jouw deelnemers? Neem dan eens contact met ons op. Wij beschikken over een medialab en kunnen daarmee mooie video's produceren als herinnering. Maar we bedenken ook graag met jou leuke, passende beloningen. Kom ontdekken wat er allemaal mogelijk is, daar bestaat Tiel Tip Top immers voor!
Tiel Tip Top heeft tal van voorzieningen liggen die helpend kunnen zijn om jou op weg te helpen in onze gezamenlijke strijd tegen zwerfafval. Zo hebben wij een complete bakfiets ingericht met muziekinstallatie en koelbox die acties tot en met 15 personen kan ondersteunen. Daarnaast hebben wij een eigen werkvoorraad grijpstokken, vuilniszakringen, maar ook bezems, schepnetten en campagnematerialen om van jouw opruimactie een succes te maken!

Mocht jij een idee hebben over wat jij nodig hebt dan willen wij dit graag van je horen, want dan kunnen wij het mogelijk in huis halen zodat wij samen verder kunnen in onze missie om van Tiel de schoonste van het land te maken.