Zwerfafval aanpakken in Tiel

Je stoort je groen en geel aan zwerfafval op straat, en je wilt daar iets aan doen. Of je voelt jezelf boos worden als je een ander afval op straat ziet gooien. Je bent van mening dat mensen die zwerfafval opruimen een lintje zouden moeten krijgen en wilt het liefst ook zelf in actie komen. Hoera! Jij bent, net als wij, een Supporter van Schoon en binnen de gemeente Tiel bij ons aan het juiste adres.

Wij vinden een schone leefomgeving erg belangrijk en zijn bereid hier met anderen iets extra’s voor te doen. Dat kan op veel verschillende manieren. Veel inwoners uit de Gemeente Tiel zijn ons al voorgegaan. Gewapend met een grijpstok en een vuilniszak prikken zij onze stad en dorpen vrij van zwerfafval. Maar we kunnen ook samen in actie komen, want alleen samen maken wij Tiel Tip Top!zakkenvuller

Word zakkenvuller 
Door actief mee te werken aan een schone leefomgeving fleurt niet alleen je buurt op, het werkt ook aanstekelijk naar anderen. Dus hoe meer zakkenvullers zichzelf zichtbaar maken – in de buurt, op de sportvelden, in het bedrijfsleven en op social media – hoe meer mensen overtuigd zullen zaken van het belang van een schone leefomgeving.

Als je op persoonlijke titel aan de slag wilt in jouw buurt dan kun je van de Gemeente Tiel (gratis) opruimmaterialen in bruikleen krijgen. Stichting Tiel Tip Top beheert en coördineert in opdracht de opschoonmaterialen van de Gemeente Tiel. Wij organiseren ook dat u uw opgehaalde zakken met zwerfafval gratis kwijt kunt aan de AVRI. 

Om opschoonmaterialen van de Gemeente Tiel in bruikleen te krijgen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn gevestigd aan de Morsestraat 8te Tiel en bereikbaar op telefoonnummer 0344-847867. 


Doe mee met Tielse opruimacties
Samen met anderen een gebied, buurt of terrein aanpakken? Geweldig! Met tal van initiatiefnemers organiseert TielTipTop aanstekelijke opruimacties die bijdragen aan een schoner en socialer Tiel. De acties worden vermeld op onze website, evenementenkalender en sociale mediakanalen zodat we gemakkelijk andere Supporters van Schoon kunnen bereiken. Heb jij zelf plannen voor een actie in jouw buurt? Laat het ons dan weten via het contactformulier.Supporter van Schoon
Wanneer je zelfstandig een actie organiseert kun je deze natuurlijk ook aanmelden bij NederlandSchoon. Via de website “Supporter van Schoon” kun je tal van materialen bestellen ter ondersteuning en promotie van je opruimactie. Deze zijn vaak gratis te verkrijgen via de webshop.


Maak er iets leuks van
Het opruimen van andermans rommel is een vervelend karwei, daarom is het extra belangrijk om tijdens het opruimen plezier te maken. Stichting Tiel Tip Top investeert samen met haar vrijwilligers in ludieke methodes om het opruimen leuk te maken. Goed materiaal, gezellige muziek, traktaties na afloop en natuurlijk koffie! Onze stichting heeft zelfs een complete ingerichte bakfiets die geleend kan worden en onze vrijwilligers maken aanstekelijk aftermovies voor op bv. sociale media zodat het succes van de opruimactie niet als een vage herinnering verdwijnt.Deel het op sociale media
Sociale media is een goede manier om andere mensen bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving. Bovendien is het erg leuk om je successen te delen op het gebied van schoon. Maak daarom foto’s van jouw acties en deel deze op jouw kanalen. Gebruik je daarbij #TielTipTop dan lezen wij met je mee en wie weet delen wij jouw bericht wel onder onze volgers. Om op de hoogte te blijven van onze stichting en werkgroep kun je “Tiel Tip Top” natuurlijk ook volgen op sociale media.

FacebookTwitterYoutubeInstagramLinkedIn


Aanmelden bij onze werkgroep
Wij beschikken over veel kennis met betrekking tot (zwerf-) afval, afvalvoorzieningen en gedragsbeïnvloeding. Daarom geven wij, gevraagd en ongevraagd, advies aan scholen, buurten, bedrijven en gemeente voor daadkrachtig beleid op het gebied van schoon. Dankzij onze ‘Club van 1000’ beschikken we niet alleen over deze kennis, maar ook over een werkbudget zodat onze vrijwilligers aan slag kunnen.

Onze werkgroep bestaat uit de grootste schoonfanaten uit Tiel (en omgeving) en wij werken als vrijwilliger aan een zelf opgestelde uitvoeringsagenda. Wij bedenken en ontwikkelen aanstekelijke campagnes, creatieve schoonoplossingen en ludieke manieren om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij onze missie: een schoner en socialer Tiel. Wil jij meer informatie of jezelf aanmelden? Bezoek dan onze Contactpagina.