Schone4Daagse

Ergens in 2017 vroeg de Gemeente Tiel aan de vrijwilligers van buurtcentrum “Het Oosthonk” of zij zich wilde inspannen om de Avond4Daagse in Tiel te behouden. Na de oprichting van Stichting Oosthonk Sportief stapte een vrijwilliger van de initiatiefgroep op omdat ze geen eigen pinpas kreeg. Kort hierop ontstond er bij Atletiekvereniging Astylos eveneens een nieuw initiatief rondom de Avond4Daagse. Om elkaar letterlijk niet in de weg te lopen gingen Oosthonk Sportief en Tiel Tip Top in 2018 samen verder waaruit de Schone4Daagse in Tiel is ontstaan.

Onze Schone4Daagse is een officiële wandelvierdaagse zoals vele anderen, behalve dan dat onze deelnemers de looproute schoner achter laten dan dat wij deze hebben aangetroffen. Op de pauzeplek verzorgen wij extra aandacht voor zwerfafval door prullenbakken te plaatsen en voorlichting te geven aan de deelnemende kinderen. Op de website van de Tielenaar zijn nog meer videobeelden en foto’s terug te vinden van onze eerste editie.

“Wij gaan voor een breed publiek waarbij iemands leeftijd, gezondheid of beperking geen reden is om de Avondvierdaagse aan je voorbij te laten gaan” vertelt Linda de Vree in haar rol als voorzitter van Stichting Oosthonk Sportief. Bewegen is gezond voor iedereen en dus moet ook iedereen mee kunnen doen.

“Zwerfafval is voor veel inwoners een doorn in het oog en we moeten er niet aan denken dat onze wandeltochten hieraan zouden bijdragen” laat Bart van den Berg-van der Stam namens Stichting Tiel Tip Top weten. Als de deelnemers zorgen voor een schoner en socialer Tiel zal Tiel Tip Top ervoor zorgen dat het altijd een leuk feest zal worden. Maar bovenal dat er ook voor de deelnemers die de eigen bijdrage niet kunnen opbrengen er gewoon een medaille voor hen klaar ligt. De Schone4Daagse gaat namelijk om erbij horen, plezier maken en gezond zijn.