Aankondiging: Tiel Tip Top Waalactie 2019

De jaarlijkse opschoonactie “Tiel Tip Top langs de Waal” staat komend jaar gepland op zaterdag 12 januari 2019. In de ochtend tussen 10.00uur en 12.00uur gaan Tielse vrijwilligers aan de slag om de uiterwaarden zwerfafvalvrij te maken. Vertrek en verzamelpunt voor de Waalactie is Cafetaria Twins aan de Waalkade in Tiel.

Stichting Tiel Tip Top organiseert begin 2019 opnieuw een opschoonactie langs de oevers van de Waal. Tijdens de Waalactie 2018 werden maar liefst 40 zakken met zwerfafval (veelal plastic) ingezameld. “Het plastic afval is erg belastend voor het milieu; het verteerd simpelweg niet en komt uiteindelijk als “Plastic Soup” in de oceaan terecht” vertelt organisator Bart van den Berg – van der Stam. Door de actiedag van te voren aan te kondigen hoopt de Tielse voorman op een hogere opkomst en beter eindresultaat!

“Zwerfafval is op zichzelf al natuurlijk géén gezicht, maar is bovenal een grote veroorzaker van dierenleed” vertelt Maroucha Siben. De 21-jarige activiste heeft zich deze zomer aangesloten bij de vrijwilligerswerkgroep van Tiel Tip Top. Maroucha: “Samen met andere leden van de werkgroep onderzoek ik de komende tijd het effect van zwerfafval op Tiels dierenleed, de uitkomsten en verhalen nemen we mee in ons bewustwordingsproject”.

De vrijwilligerswerkgroep van Stichting Tiel Tip Top werkt aan projecten die bijdragen aan een schoner en socialer Tiel. Tijdens de Waalactie 2019 verzorgd de werkgroep dat er voldoende materiaal aanwezig is op locatie en zullen zij samen met Cafetaria Twins zorgen dat iedereen snel weer op temperatuur is.