Beeldverslag: TielTipTop-Weekend

Bijna elke dag van de week spannen vrijwilligers van Stichting Tiel Tip Top zich in voor een schoner en socialer Tiel. Wat veel mensen echter niet weten is dat vrijwilligerswerk bij Stichting Tiel Tip Top heel erg divers kan zijn. Zo staan we zelf niet alleen maar zwerfafval te prikken of organiseren we opruimacties voor anderen… Je kunt er veel eigenheid en creativiteit in kwijt en dat laat afgelopen weekend eigenlijk wel heel erg mooi zien!

Social Club Tiel
Op zaterdag 2 juli organiseerde de werkgroep van Tiel Tip Top weer een opruimactie voor onze Social Club Tiel. Zoals elke eerste zaterdag van de maand kwamen er deze ochtend deelnemers bijeen om samen zwerfafval te bestrijden. Ditmaal verzamelde we bij wijkcentrum het Oosthonk en na afloop verzorgde Tiel Tip Top opnieuw een broodjeslunch. Er deden deze morgen acht deelnemers mee en gezamenlijk werden er plannen gesmeed voor onze volgende opruimactie: De Hertogenwijk.

Stadsbijeenkomst Zinder
Om de nieuwe raadsleden van de Gemeente Tiel te inspireren over wat inwoners allemaal doen was er op zaterdagmiddag een stadsbijeenkomst in Zinder. Raadsleden en inwoners/organisaties konden, onder genot van een hapje, drankje en muziek, met elkaar in gesprek en zo kwamen zij te weten wat ze voor elkaar kunnen betekenen in de komende vier jaar. Ook Tiel Tip Top was hier uiteraard bij aanwezig, want er ligt nog een flinke opgave voor onze openbare ruimte. Meer foto’s zijn te zien op De Tielenaar.

Tiel Toont & Tiel Chapeau!
Tijdens het Tiel Toont-Weekend in de Binnenstad presenteerden kunst- en cultuurinstellingen uit Tiel en omgeving zich aan het winkelend publiek. Het Creatief Platform organiseerde voor een tweede keer een hoedjesparade onder de welluidende naam: Tiel Chapeau. Ook Tiel Tip Top deed dit jaar weer mee. Voorop ging onze bakfiets met Flipje en Irene creëerde onze inzending: de TielTip-Top Hat.