Eerste ‘bakfiets-match’ Tielse Uitdaging zet diverse partijen in beweging!

Tielse Uitdaging – De eerste match van de Matchgroep van de Tielse Uitdaging is een hele bijzondere geworden… Dankzij bemiddeling via de Tielse Uitdaging is het gelukt diverse bedrijven en partijen ‘aan elkaar te knopen’ om de multicultituin-bakfiets om te toveren tot de zwerfvuilopruim-bakfiets.

De zwerfafval-bakfiets wordt in beheer genomen door stichting Tiel Tip Top. (v.l.n.r. Sigrid Kingma, Tiels Flipje, Tom van Oostom + dochter, Marja van Toorn en Bart van den Berg) ∆ Foto: Jan Bouwhuis

Het begon zo…
Bart van den Berg van stichting Tiel Tip Top stelde in het voorjaar van 2017 de eerste vraag aan de Matchgroep van de Tielse Uitdaging: We zijn met de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen op zoek naar een bakfiets, kunnen jullie ons helpen?

De bakfiets zou in samenwerking met leerlingen van het ROC Rivor worden omgebouwd tot ‘schoonmaak-bakfiets’, waarmee inwoners van Tiel het zwerfafval uit hun straat en wijk kunnen opruimen. De leden van de Matchgroep vonden het een goed idee en al snel werd een bakfiets gevonden bij de stichting Dynamiek.


Francien van Zetten, coördinator van de Tielse Uitdaging, legde het contact met Dynamiek en Gejo Cycleworld. Én Bart van den Berg begeleidde namens de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen het traject waarbij de leerlingen van het ROC Rivor zich hebben ingezet voor de nieuwe vormgeving van de Tiel Tip Top-bakfiets.

Bart van den Berg en Francien van Zetten tijdens de Meet and Matchbijeenkomst van de Tielse Uitdaging. ∆ Foto: Mike Blom

Een supermatch!
De ‘bakfiets-match’ is 23 maart succesvol afgerond tijdens de feestelijke opening van stichting Tiel Tip Top in café De Beurs op de Korenmarkt. Sigrid Kingma, Rob van Haaren (leden van de Matchroep van de Tielse Uitdaging) en andere medewerkers van het bedrijf Niacet overhandigden Bart van den Berg daarbij diverse schoonmaakhulpmiddelen.

Als klap op de vuurpijl tekende Sigrid Kingma namens Niacet ook een cheque voor Tiel Tip Top met het mooie sponsorbedrag van 1.000 euro, elk jaar de komende vijf jaar! Henk Bergsma van de gemeente Tiel tekende even later eveneens een cheque voor Tiel Tip Top, goed voor 5.000 euro per jaar. Allemaal voor een schoner en socialer Tiel, want Tiel Tip Top activeert ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

v.l.n.r. Henk Bergsma, Bart van den Berg, Sigrid Kingma, Tiels Flipje, Elise van den Broek, Arno Nagel en Marja van Toorn ∆ Foto: Jan Bouwhuis