Gastles en prikactie met Lingecollege

Werkgroepleden Bart, Niels en Janine coordineren de prikactie met Lingecollege

Tringggggg…! “Hallo, met het Lingecollege. Kunnen jullie deze week nog een prikactie organiseren met een groep van onze leerlingen?” Tuurlijk kunnen we dat! Maar dan willen we ook een moment van hun aandacht hebben voor een gastles. “Deal en tot dinsdag!“.

Op deze manier begon zo ongeveer ons laatste avontuur in samenwerking met Lingecollege. In navolging van onze gastles voor leerlingen van Stichting Petje Af mochten we dinsdag 2 juli opnieuw aantreden met een inspirerend verhaal. Waar we in Tiel onderaan de ranglijst staan van leefbare gemeenten in Nederland zien we op het eiland Okinawa de grootste groep 100-jarigen lachend door het leven trekken. Wat we van deze eilandbewoners kunnen leren en hoe we dat laagdrempeling in de praktijk kunnen brengen was onze kernboodschap.

Aansluitend waren de deelnemende leerlingen, ondanks de stromende regen, niet meer te houden tijdens de zwerfafval prikactie. Nooit eerder zagen we zoveel betrokkenheid en inzet terug bij een scholierenactie, want zo snel als wij de vuilniszakringen konden aanleveren werden ze gevuld met rommel van de straat. Het gebied rondom de Maurikstraat, Avezaathstraat en Tielerwaardlaan staat bij ons bekend als aandachtsgebied. Met behulp van de leerlingen van Lingecollege hebben we meerdere meldingen kunnen afvangen, denk hierbij aan glasscherven opvegen rondom de glasbak, het opruimen van een oude zwerversverblijfplaats en het wegnemen van meerdere dumpingen en bijplaatsingen bij het wandelpad langs de begraafplaats.