NL Doet bij Ter Navolging

Op zaterdag 11 maart 2023 waren de vrijwilligers van Tiel Tip Top aanwezig tijdens NL Doet bij begraafplaats Ter Navolging. Met ruim 20 deelnemers werd er een zwerfafval prikactie gehouden rondom de historische begraafplaats nabij het centrum van Tiel. Wekelijks treffen de vrijwillige beheerders gedumpt zwerfafval aan langs het hek van de begraafplaats.

Stichting Tiel Tip Top organiseert elke maand opruimacties tegen zwerfafval. In een WhatsApp groep worden opruimende inwoners – met en zonder individuele hulpvraag – opgeroepen om een probleemgebied aan te pakken. Tijdens de opruimactie werd niet alleen rond de begraafplaats, maar ook het naastgelegen stationsgebied weer eens grondig onder handen genomen. Na afloop werd er zoals altijd afgesloten met koffie en wat lekkers.

Kruiwagenfabrikant Fort Altrad doet ertoe
Jaarlijks mag Tiel Tip Top aan vrijwilligersorganisaties in Tiel en omgeving een sponsoring vormgeven en realiseren namens de firma Fort Altrad. Stichting Tiel Tip Top heeft hiervoor een sponsorovereenkomst gesloten met de kruiwagenfabrikant. Na afloop van de NL Doet-actie bij Ter Navolging werd de eerste kruiwagen alvast overgedragen aan de werkgroep van Ter Navolging. Vanwege de aardbevingen in Syrië en Turkije zijn alle kruiwagen die Fort Altrad kon missen verzonden naar het rampgebied. Later dit voorjaar zullen de overige kruiwagens worden afgeleverd. Namens Ter Navolging en Tiel Tip Top bedanken we Fort Altrad voor hun inspanningen in binnen- en buitenland!