NLdoet actie: Tiel Tip Top Lenteschoonmaak

Foto: Jan Bouwhuis

Jaarlijks zijn er in Tiel honderden vrijwilligers actief om zwerfafval op te ruimen. Toch zien we de laatste tijd onze straten weer vervuild raken met gebruikte mondkapjes en ander zwerfafval. Tijdens NLdoet organiseren wij de grote Tiel Tip Top Lenteschoonmaak. Zo komen onze stad en dorpen er weer tiptop bij komen te liggen. En het levert u wellicht ook weer FlipPas-punten op.

Doe mee tijdens NLdoet
Vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top roept alle inwoners van de gemeente Tiel op om tijdens én na NLdoet van 28 en 29 mei met een vuilniszak een ommetje te maken voor een schonere buurt. Doe dit bijvoorbeeld met een huisgenoot of met het eigen gezin. Want u houdt zich natuurlijk nog wel altijd aan de coronamaatregelen.

Wilt u meedoen? De Gemeente Tiel geeft u graag een afvalgrijper en vuilniszakring te leen. Stichting Duurzaam Rivierenland zorgt, in opdracht van de gemeente, voor de uitleen van deze spullen. Stichting Duurzaam Rivierenland vindt u aan de Dr. Schaepmanstraat1. Het telefoonnummer is (0344) 634 542.

Zwerfafval ophaalservice
Inwoners die meehelpen Tiel opgeruimd te houden hoeven natuurlijk niet zelf te betalen voor het verzamelde zwerfafval. De zwerfafvalzakken kunnen bij u thuis of ergens onderweg opgehaald worden door de AVRI. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is de AVRI te zeggen waar u de zakken hebt neergezet.

Lever uw zakken in bij Tiel Tip Top voor FlipPas-punten
Wij werken het hele jaar door aan een schoner en socialer Tiel. Om het opruimen van zwerfafval aantrekkelijker te maken hebben we de handen ineengeslagen met ondernemersvereniging Hart van Tiel. Op speciale inleverdagen ontvangt u maar liefst 150 FlipPas-punten (€1,50) per ingeleverde zak zwerfafval.

Op zaterdag 5 juni staat de volgende inleverdag gepland op het terrein van Kringloopwinkel Secunda (2Switch) aan de Spoorstraat 13-15. U kunt dan tussen 13.00 en 16.00 uur uw vuilniszakken met verzameld zwerfafval inleveren bij het TielTipTop-inzamelpunt. Vergeet deze dag natuurlijk niet uw FlipPas mee te nemen.