Persbericht: Tiel Tip Top tijdens Landelijke Opschoondag

Zaterdag 23 maart staat de 17de editie van de Landelijke Opschoondag op de Tielse deur. Tijdens deze nationale actiedag gaan vele vrijwilligers aan de slag om straten, pleinen en parken te ontdoen van zwerfafval. Iedereen die de strijd aan gaat tegen zwerfafval in de gemeente Tiel kan de hulp van Stichting Tiel Tip Top inschakelen.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. In Tiel spant Stichting Tiel Tip Top zich wekelijks in voor een schoner en socialer Tiel. Tijdens de actiedagen van NL Doet en Landelijke Opschoondag begeleiden de vrijwilligers van Tiel Tip Top (bewoners-) groepen bij het organiseren van opruimacties in de wijken. Meer informatie over Stichting Tiel Tip Top is terug te vinden op www.TielTipTop.nl.

Record aantal deelnemers
Er hebben zich op voorhand al een record aantal deelnemers aangemeld voor de Landelijke Opschoondag in Tiel. Zo zien we dat dorpbeweging Zennewijnen weer gaat Waaljutten en keren de acties rondom de Berekuil, winkelcentrum Rauwenhof en de Vogelenbuurt terug op de Tielse agenda.

In samenwerking met Stichting Tiel Tip Top sluiten er dit jaar weer vele extra vrijwilligers aan bij de aanpak van Tiels zwerfafval. Zo gaan Stichting Buah Hati en Scouting Phoenix Tiel al op zaterdag 16-03 (NL DOET) aan de slag. Zoutenfabrikant Niacet trapt de Landelijke Opschoondag af op vrijdag 22 maart door in de middag de Papesteeg en omgeving op te schonen. Op de grote actiedag zelf zullen enkele “Supporter van Schoon”-spelden worden uitgereikt aan fanatieke opschoners en zien we tijdens de opschoonacties van sportschool Fitness Voigt en voetbalvereniging TEC maar liefst 100 nieuwe vrijwilligers in actie komen.

Kom ook in actie
Een opschoonactie is gemakkelijk te organiseren en in slechts een uurtje arbeid ligt Tiel er weer helemaal tip top bij. “We hopen dan ook dat er nog weer nieuwe acties zullen worden aangemeld” vertelt Bart van den Berg van Stichting Tiel Tip Top. “Het hele jaar horen we mensen klagen over de rommel in onze stad en dorpen, tijdens de Landelijke Opschoondag gaat het erom wat we er met zijn allen tegen doen”, aldus Van den Berg. 

Bedrijven, (sport-)clubs en inwonersgroepen kunnen het gehele jaar door een beroep doen op de Tielse stichting. We roepen iedereen op om mee te doen! Voor de details van de opruimacties bezoekt u de website van Tiel Tip Top (www.tieltiptop.nl).


Dorpsbeweging Zennewijnen tijdens Landelijke Opschoondag. Foto: Tiel Tip Top