Project “OpStap”

Vrijwilligerswerk is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Onderzoeken hebben aangetoond dat het helpen van andere mensen je aanzienlijk vrolijker en relaxter maakt. Actief deelnemen aan de maatschappij is een uitstekende manier om andere mensen te leren kennen, nieuwe plekken te ontdekken en om vaardigheden aan te leren. Al dat vrijwilligerswerk geeft je zelfvertrouwen een boost en staat ook nog eens erg goed op je C.V.

Vreemd eigenlijk dat niet iedereen zich onderdompelt in de wereld die “vrijwilligerswerk” heet!

Bij Stichting Tiel Tip Top weten we dat het lang niet altijd makkelijk is om werk te maken van je wensen. In het eerste stukje tekst over de positieve effecten van vrijwilligerswerk is geen letter gelogen. En toch lukt het veel mensen niet om die eerste stap te zetten naar de gewenste effecten. Dit zegt niets over je goede voornemens, maar meer over de mogelijke blokkades die jou hierin belemmeren. Er zijn misschien wel honderden redenen te benoemen waarom het mensen niet zelf lukt om vrijwilligerswerk op te starten, maar vaak spelen factoren als angst, neerslachtigheid en laag zelfbeeld hierbij een belangrijke rol. Door middel van Project “OpStap” proberen de vrijwilligers van Tiel Tip Top jou te helpen aan boord te stappen van ons vrijwilligerswerk…

Project “OpStap” kan jou helpen om werk te maken van vrijwilligerswerk. Normaal gesproken moet een deelnemer zich aanpassen aan het vrijwilligerswerk dat beschikbaar is, maar bij Tiel Tip Top werken we samen aan een unieke formule zodat het vrijwilligerswerk zich aanpast aan jou! Door gebruik te maken van de kennis en inzet van mensen die het nét als jij ooit erg spannend hebben gevonden is het eigenlijk allemaal al lang zo spannend niet meer… We willen je uitnodigen om een keer contact met ons te maken via ons speciale telefoonnummer: 0344-TIPTOP (in cijfers: 0344-847867).


Project “OpStap” is een voorziening vanuit de Vrijwilligerswerkgroep van Stichting Tiel Tip Top en is een onderdeel van het programma “Herstel Dichtbij” van het Oranje Fonds en MIND. Gezamenlijk willen wij iedereen die daar behoefte aan heeft dichtbij huis gebruik kan maken van herstelinitiatieven.