Schone4Daagse 2019 was groot succes!

TielTipTop Schone4Daagse 2019 Aftermovie door Bart van den Berg

In de 21ste week van 2019 organiseerden verschillende initiatiefgroepen de Avondvierdaagse in Tiel. Vanuit Tiel-Oost organiseerde Oosthonk Sportief de tweede editie van de Schone4Daagse in Tiel. De deelnemers geven tijdens de wandeltochten gehoor aan de oproep van Stichting Tiel Tip Top om de wandelroutes zwerfafvalvrij te maken. 

Circa drie jaar geleden werden de vrijwilligers van buurtcentrum “Het Oosthonk” door de gemeente Tiel gevraagd of zij zich wilde inspannen om de Avondvierdaagse in Tiel te behouden. Na de oprichting van Oosthonk Sportief ontstond er bij atletiekvereniging Astylos eveneens een nieuw initiatief hiertoe. Om elkaar letterlijk niet in de weg te lopen besloot Oosthonk Sportief de handen ineen te slaan met Stichting Tiel Tip Top en hierop volgde al snel de Schone4Daagse in Tiel. 

“Wij gaan voor een breed publiek waarbij iemands leeftijd, gezondheid of beperking geen reden is om de Avondvierdaagse aan je voorbij te laten gaan.” vertelt Linda de Vree in haar rol als voorzitter van Stichting Oosthonk Sportief. Bewegen is gezond voor iedereen en dus moet ook iedereen mee kunnen doen. De Vree: “We zijn trots op onze eigen Avondvierdaagse en dankzij de tomeloze energie van onze vrijwilligers hebben we er weer een leuk feest van weten te maken”. 

“Met prullenbakken en traktaties op de pauzeplekken en extra ondersteuning tijdens de feestelijke intocht geven wij samen met Oosthonk Sportief vorm aan de Schone4Daagse in Tiel” vertelt Bart van den Berg-van der Stam als voorman van Stichting Tiel Tip Top. Zwerfafval is veel inwoners een doorn in het oog en we moeten er niet aan denken dat de wandeltochten hieraan zouden bijdragen. Van den Berg: “Het kunnen en mogen organiseren van een kinderfeest in deze omvang is al geweldig, maar dat onze mooi stad weer ontdaan is tientallen zakken zwerfafval maakt mij oprecht weer gelukkig”.