Scouting Phoenix maakt Tiel Tip Top

Scouting Phoenix Tiel ging het jaar goed van start en haalde met 30 jeugdleden en begeleiders maar liefst 30 volle zakken vuurwerk- en zwerfafval uit wijk ‘De Hennepe’. Een goede scout laat de wereld immers beter achter dan dat hij haar gevonden heeft.

Ondankbare klus
Helaas begrijpen veel Tielenaren het volgende principe nog niet altijd even goed: “Als je rommel maakt, dan moet je het óók opruimen”. Mensen die afval van een ander opruimen worden vaak voor gek verklaard en de jeugdige scouts werden afgelopen weekend zelfs aangezien voor raddraaiers die moesten werken voor “Bureau Halt”.

Wonderschoon Wonen
Tijdens de opschoonactie werd door de scouts erg handig gebruik gemaakt van de TielTipTop-bakfiets die samen met de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen tot stand is gekomen. In de bakfiets zitten alle materialen die nodig zijn voor een buurtactie inclusief een geluidsinstallatie voor de arbeidsvitaminen en natuurlijk voldoende transportruimte voor de opgehaalde afvalberg. De bakfiets is kosteloos in bruikleen te krijgen en te reserveren via onze contactpagina.

Vuurwerkvegen
Met de opschoonactie van zaterdag 5 januari geeft de scoutingvereniging actief gehoor aan de oproep van stichting Tiel Tip Top om deel te nemen aan “Vuurwerkvegen”. Vuurwerkafval is gevaarlijk, erg schadelijk voor het milieu en natuurlijk op zichzelf al geen gezicht… De scouts hebben met veel plezier bijgedragen aan een schonere wijk en om het ondankbare werk in het zonlicht te zetten maakten wij onderstaande ‘aftermovie’.