Seniorenwandeltocht 2019

Helaas, helaas, helaas… Hoewel onze intenties goed waren, zijn wij er op de “dag van ouderen” niet in geslaagd om ook daadwerkelijk senioren te trekken voor onze seniorenwandeltocht. Samen met het Creatief Platform Tiel werkten we aan een wandelroute door en om de Binnenstad van Tiel. De deelnemers (senioren met of zonder kleinkinderen) zouden tijdens de wandeltocht zwerfafval prikken en als dank op diverse plaatsen worden opgewacht met diverse straatacts.

(v.l.n.r.) Hylke Vermeulen, Gabor Vosselman, Irene Kwak en Maroucha Siben
(Foto: Corien Remijn)

Een clownsact, live-muziek, straattheater, maar ook een kunstopdracht met zwerfafval als grondstof waren voorbereid op deze mooie zaterdag. “Vandaag hebben we op pijnlijke wijze geleerd hoe moeilijk het nog altijd is om mensen mee te krijgen in de stijd tegen zwerfafval” vertelt Irene Kwak. De vrijwilligers van TielTipTop en het Creatief Platform hebben desondanks toch nog vijf volle zakken zwerfafval bij elkaar geprikt.

Bijzondere dank aan: Kookwinkel ‘Oostendorp’ en Lunchcafé ‘Brownies & downieS’ voor het aanbod om de koffie en brownies te verzorgen! Binnenkort volgt een grondige evaluatie en hopelijk keert deze wandeltocht volgend jaar in een succesvolle versie terug.