Social Club Prikactie in Binnenstad Tiel

Stichting Tiel Tip Top organiseert met haar vrijwilligerwerkgroep op zaterdag 4 juni 2022 opnieuw een sociale opruimactie in de Gemeente Tiel. Om 10:00uur zal er worden verzameld bij het standbeeld van Flipje op de Groenmarkt. Inwoners die bijdragen aan een schoner Tiel of juist hiermee willen gaan starten doen er goed aan om hierbij eens aan te sluiten. Zo leren de deelnemers op een ochtend vele nieuwe mensen kennen. Na de opruimactie zal er geluncht worden in de restauratie van woonwinkel HEMA aan de Markt 3A.

Vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top zet zich in voor een schoner en socialer Tiel. “Sinds 2015 werkt Tiel Tip Top aan verschillende formules waardoor het opruimen van andermans rommel juist verschrikkelijk leuk wordt” vertelt projectleider Bart van den Berg-van der Stam. Tiel Tip Top streeft er naar dat de gemeente Tiel – stad en dorpen – te positioneren als schoonste gemeente van Nederland. Van den Berg: “Elke eerste zaterdag van de maand zullen wij weer met Social Club Tiel aan de slag gaan”. Op sociale media en de website www.tieltiptop.nl is te zien waar en hoe de mensen met ons mee kunnen doen. 

Social Club Tiel
Maar liefst 4 op de 10 mensen in Nederland voelt zich wel eens eenzaam. En deze eenzaamheid raakt echt niet alleen de oudere generatie. Stichting Tiel Tip Top organiseert daarom periodiek opruimacties dat mensen helpt deze eenzaamheid te doorbreken. Van den Berg: “Door de bestrijding van eenzaamheid te maskeren met het goede werk van zwerfafval opruimen kan iedereen zonder gêne deelnemen aan Social Club Tiel”. Aan de activiteiten van de Tielse zwerfafvalorganisatie zitten nooit kosten verbonden zodat echt iedereen mee kan doen. 

Link naar Sociale Club Actie