Tiel Tip Top na Tielse opschoondagen

Zaterdag 20 maart was het de Landelijke Opschoondag. Tijdens deze nationale opruimdag komen normaal gesproken honderden inwoners uit Tiel met elkaar in actie tegen zwerfafval. Omdat groepsacties niet door konden gaan vanwege de coronacrisis deed Stichting Tiel Tip Top een oproep aan alle inwoners van Tiel. Ruim 150 vrijwilligers ruimde afgelopen week in de eigen buurt zwerfafval op en velen lieten dit zien op sociale media.

Tiel Tip Top Vuilstraat op Waalkade Tiel

Tiel Tip Top Vuilstraat
Afgelopen zaterdag kwam aan de grote actieweek van Tiel Tip Top een einde. Deelnemers van de Tielse Opschoondagen konden op de Waalkade hun verzamelde zakken zwerfafval inleveren. In een samenwerking tussen Stichting Tiel Tip Top, Gemeente Tiel en ondernemersvereniging Hart van Tiel werd elke ingeleverde zak beloond met 150 FlipPas punten (€1,50).

Er werden deze week maar liefst 180 zakken met zwerfafval ingezameld. Daarnaast werden nog eens twaalf deelnemers beloond met Tiel Tip Top Tompouces nadat zij op sociale media lieten zien dat zij lekker bezig waren geweest. De organisatie is erg tevreden met de behaalde resultaten. Kort hierop werd besloten dat deze beloningsactie met FlipPas spoedig een vervolg zal krijgen.

Hart van Tiel deelt FlipPas punten uit aan deelnemers.

AVRI haalt zwerfafval gratis op
Gemeente Tiel zorgt al sinds jaar en dag dat zakken zwerfafval bij opruimende inwoners worden opgehaald. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met afvalverwerkingsbedrijf AVRI. Om het voor Tielse vrijwilligers gemakkelijk te maken om een ophaalverzoek in te dienen is de website van Tiel Tip Top ingericht met een webformulier. Ophaalverzoeken komen hiermee direct terecht bij de medewerkers van de AVRI. Zij zullen hierop zo spoedig als mogelijk gehoor geven aan het verzoek. Het adres van de webpagina is: www.TielTipTop.nl/ophaalservice.