TielTipTop in corona-tijd

Zoveel als mogelijk thuis werken, de kinderen die niet naar school gaan en de sportschool die op slot zit… Het zijn rare tijden waarbij we natuurlijk allemaal 1,5 meter afstand van elkaar houden, maar van een lente met al deze beperkingen worden we ietwat somber en raken we maar niet fit. Dus stap door de deur & doorbreek die sleur!

Voldoende licht, lucht en beweging zijn belangrijk voor de mens. En als mensen (extra) in beweging moeten of willen komen dan adviseren wij om (individueel) zwerfafval op te gaan ruimen. Naast dat je lekker buiten bent en in beweging komt werkt het opruimen van zwerfafval als een soort mindfullness. Met andere woorden: Je krijgt er een voldaan gevoel van!

Nu de Landelijke Opschoondag van 21 maart j.l. is komen te vervallen en alle horeca is getransformeerd naar afhaalcentra ligt Tiel weer meer en meer bezaaid met rommel en bende dat smachtend op jou ligt te wachten… Maar voordat je klakkeloos afval gaat staan te ruimen in jouw straat of in het plantsoen drukken we je op het hart om tijdens het opschonen de volgende veiligheidsmaatregelen op te volgen:

  • Voel je je ziek? Of ben je verkouden? Blijf dan vooral binnen. Ga alleen naar buiten als je je fit en gezond voelt.
  • Trek tijdens het opschonen handschoenen aan en/of gebruik een grijpstok voor het oprapen van zwerfafval.
  • Blijf met je handen uit je gezicht en was na afloop je handen met water en zeep.
  • Ga in je eentje aan de slag en anders alleen met je directe gezin en/of huisgenoten. Houd je initiatief klein en nodig geen mensen uit met een verhoogde kwetsbaarheid i.v.m. hun leeftijd of gezondheid.
  • Houd tijdens het opschonen 1,5 meter afstand van elkaar. Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles. 

TielTipTop Tompoucen Actie
Wil jij kans maken op heerlijke TielTipTop-Tompoucen? Maak dan een leuke actiefoto tijdens jouw opruiminitiatief en deel deze op sociale media o.v.v. onze hashtag #TielTipTop. Let op! Houd 1,5 meter afstand van elkaar.