Tiel Tip Top vindt dat een schone leefomgeving de verantwoordelijkheid is van iedereen en zet zich in voor een snelle, eenvoudige realisatie van een schoner Tiel.

Wij werven fondsen om op eigenzinnige wijze bekendheid te geven aan deze boodschap en ontwikkelen ludieke methoden zodat inwoners uit de gemeente Tiel en haar bezoekers hier gehoor aan gaan geven.

NLdoet op 11 en 12 maart!


De vrijwilligerswerkgroep van Stichting Tiel Tip Top start vanaf maart 2023 weer met de organisatie en begeleiding van zwerfafval groepsacties. Wij hebben in het afgelopen jaar (in samenwerking met Gemeente Tiel, OranjeFonds en Burgerweeshuis Tiel) diverse voorzieningen gerealiseerd die het voor inwoners en vrijwilligers erg makkelijk en leuk maken om je bezig te houden met de bestrijding van zwerfafval.

Wil jij komende NLdoet aan de slag met jouw school, club of buurtgenoten? Laat dan een bericht aan ons achter, want dan doen wij graag met jou mee! Gebruik hiervoor ons contactformulier of stuur ons een WhatsApp bericht via de knop rechtsonder op onze website. Wees er wel op tijd bij, want we kunnen helaas niet overal tegelijk meehelpen.

Nieuw TielTipTop Servicepunt bij 2Switch

Heb jij goede voornemens? Dan wil jij misschien wel meehelpen om onze stad en dorpen tip top te maken. Dit doen we door met goede gereedschappen zwerfafval weg te nemen uit het straatbeeld.

Projectleider Bart van den Berg en Bedrijfsleider Hugo Kruijt vieren de opening van ons nieuwe servicepunt bij 2Switch.

Voor het in bruikleen krijgen van opruimgereedschappen kunnen inwoners uit de Gemeente Tiel gebruik maken van onze Materialen Uitleenservice. Via ons webformulier kun je je contactgegevens achterlaten en gaan onze vrijwilligers regelen dan dat jij goed en veilig aan de slag kunt!

In Tiel gebruiken we groene vuilniszakken voor het verzamelen van zwerfafval. Deze speciale zakken zijn kosteloos op te halen bij ons TielTipTop Servicepunt in Kringloopwinkel 2Switch aan de Spoortstraat 13 in Tiel. Je kunt hier gericht naar vragen bij de kassabalie. Openingstijden van 2Switch zijn maandag tot en met vrijdag tussen 10:00uur en 18:00uur en zaterdag tussen 10:00uur en 17:00uur.

De gevulde groene vuilniszakken kun je doorgeven via de Zwerfafval Ophaalservice zodat de AVRI de zakken kosteloos ophaalt waar jij ze hebt neergezet. Zorg dus dat je kunt omschrijven waar ze precies staan en dan komt het allemaal goed. Met AVRI is afgesproken dat ophaalverzoeken voor 12:00uur nog dezelfde werkdag worden opgehaald. En dat meldingen na 12:00uur de eerst volgende werkdag voor 12:00uur worden opgehaald. Zo houden we met elkaar Tiel tip top!

Souvenirshop Tiel sluit fysieke deuren

Margo Hendriks in haar bijna ontruimde Souvenirshop Tiel.

Met een lach en met een traan neemt Margo Hendriks vandaag, 29 december 2022, afscheid van haar Souvenirshop. Na vandaag sluit ze haar fysieke deuren, maar stoppen met ondernemen doet ze zeker nog niet. Zo zal ze tal van streekproducten en Flipje-souvenirs via een webwinkel blijven aanbieden op haar website: Souvenirshoptiel.nl.

Dit alles neemt echter niet weg dat we Margo met een mooie bos bloemen hebben willen bedanken voor haar goede zorgen. Met haar Souvenirshop Tiel vervulde ze, sinds de aanvang van de coronacrisis, de rol van servicepunt voor onze zwerfafvalorganisatie. Gelukkig raken we Margo voorlopig nog niet uit het oog, want de komende jaren zal ze als fervent zwerfafvalopruimster nog genoeg te zien zijn in het Tielse straatbeeld.

Update: Vanaf 01-01-2023 opent Tiel Tip Top een nieuw servicepunt bij kringloopwinkel 2Switch aan de Spoorstraat 13 in Tiel. Groene zakken en informatie over Stichting Tiel Tip Top zijn daar bij de kassa op te vragen.

Vuurwerkafval inleveren is geld verdienen


Persbericht Gemeente Tiel – Na de jaarwisseling ligt er veel vuurwerkafval op straat. Avri veegt de binnenstad en winkelcentra schoon. Helpt u mee om de straten in uw buurt schoon te maken? Dat levert ook nog een extraatje op. Want voor iedere volle zak krijgt u één euro of 150 FlipPas-punten!

Speciale afvalzakken
Voor het inzamelen van vuurwerkafval zijn er speciale afvalzakken. Deze afvalzakken kunt u van 29 t/m 31 december gratis afhalen bij de verkooppunten van vuurwerk in onze gemeente of op het stadhuis.

Inleveren woensdag 4 januari
U kunt de zakken vuurwerkafval op woensdag 4 januari tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren. Het inleverpunt is op de parkeerplaats bij voetbalvereniging SV Theole, Groenendaallaan 10.

Lokaal Tiel Aan Tafel met Tiel Tip Top


Onlangs werden we gevraagd om aan te schuiven bij RegioTV Tiel voor het nieuwe programma “Lokaal Tiel Aan Tafel” met Ton Zuiderma. We lieten hierbij zien hoe Tiel Tip Top aan vrijwilligers komt, hoe we een bijzondere doelgroep proberen aan te spreken en hoe ons programma eruit ziet voor mensen met een bijzondere hulpvraag. Tijdens en na de coronacrisis maakten we een vreemde tijd door waarbij we ons samen met het OranjeFonds als maatschappelijke organisatie opnieuw hebben uitgevonden. Enjoy!

Septemberplanning & Tielse CleanUp Week 2022

Ieder jaar keert de “World CleanUp Day” terug op de zwerfafvalagenda’s van over de gehele wereld! Sinds 2011 is de Plastic Soup Foundation verantwoordelijk voor het organiseren van deze actiedag in Nederland. En binnen de Gemeente Tiel trekken de vrijwilligers van Stichting Tiel Tip Top deze kar.

Omdat er op 17 september (de dag van de World Cleanup Day) nog volop feest wordt gevierd in onze gemeente poogt Stichting Tiel Tip Top ieder jaar om de aandacht voor deze wereldwijde missie over de festiviteiten van Appelpop en Fruitcorso heen te tillen. Ook dit jaar staan er weer volop activiteiten gepland waar inwoners van Tiel en onze bezoekers aan deel kunnen nemen. Met trots presenteren we hierbij onze activiteitenkalender voor 2022:

Never Give Up On Your Cup
Tijdens het Appelpop Festival op vrijdag 9 en zaterdag 10 september gaan vormen wij een CleanUp Crew zodat Appelpop zo schoon blijft als dat maar mogelijk is. In drie tijdsblokken helpen vrijwilligers mee Appelpop schoon en fris te houden. Meer info en opgeven kan via: https://tieltiptop.nl/appelpop2022/
Tiel Tip Top CleanUp Crew tijdens Appelpop 2019

WaaljuT-T-T-en met Paviljoen Twins Aan De Waal
Op zaterdag 24 september zijn vrijwilligers uit de gehele regio welkom om samen met Tiel Tip Top en Paviljoen Twins Aan De Waal de rivieroevers van de Waal zwerfafvalvrij te maken. De actie start om 10:00uur en sluit af met een gezamenlijke lunch om 12:00uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en Tiel Tip Top verzorgt alle materialen op locatie.

Groepsfoto tijdens Tiel Tip Top Waaljuttten 2021

Tiel Tip Top Buurtactie met Veldsink Avies
Op donderdag 29 september gaan de adviseurs van Veldsink Advies, inwoners en vrijwilligers van Tiel Tip Top met elkaar aan de slag voor een mooie, schone buurt. Met deelname aan deze opruimactie is zelfs een hele mooie prijs te winnen, namelijk een CenterParcs vakantie t.w.v. €500. Om kans te maken moet je je wel via de website van te voren aanmelden: https://www.veldsink.nl/buurtactie/

Heb je je niet aangemeld via de website, maar wil je alsnog meedoen met de buurtactie tegen zwerfafval? Deelname is zoals altijd gratis en binnenkort publiceren we de verdere details van deze gezellige opruimdag!

Tiel Tip Top Grachten Actie met Scouting en Social Club Tiel
Samen met Scouting Phoenix Tiel gaan we op zaterdag 01 oktober met vlotten en bootjes weer de stadsgrachten op om drijfvuil op te ruimen. Na Appelpop en het Fruitcorso heeft onze gemeente duizenden bezoekers mogen ontvangen. Niet zo vreemd dat er dan wat meer rommel op straat achter zal blijven. Tiel Tip Top vangt met de scouting de laatste appels en peren uit het water.

Scouts vissen drijfvuil tijdens Tiel Tip Top Grachtenactie 2020

Maar niet alleen de scouting komt deze dag in actie. Zaterdag 1 oktober is namelijk ook de eerste zaterdag van de maand en dat betekent dat onze Social Club Tiel dan ook in actie zal komen. Met onze evementenwagen zijn we te vinden in het Kalverbos om met elkaar het activiteitenseizoen af te sluiten.

Tiel Tip Top werkgroep organiseert sociale prikacties t..b.v. Social Club Tiel

Tiel Tip Top Pakt Uit met FlipPas-punten!
In de periode van 24 september tot en met 1 oktober probeert Tiel Tip Top zoveel mogelijk inwoners in actie te krijgen zodat we weer de schoonste gemeente – stad en dorpen – van Nederland zullen worden. Wie tijdens deze actieweek zwerfafval verzameld kan op zaterdag 1 oktober tussen 13-16uur in het Kalverbos 150 FlipPas-punten (€1,50) krijgen per ingeleverde zak zwerfafval! Dus laats ons opschonen belonen in het Kalverbos en geef jouw vers verdiende punten daarna lekker uit tijdens het Tiel Pakt Uit weekend!

Vuilniszakken inleveren is FlipPas-punten verdienen bij onze Samenhanger

Vrijwilligers gezocht voor Appelpop 2022!

De organisatie van Appelpop heeft onlangs aan Tiel Tip Top gevraagd of we dit jaar weer zouden willen meehelpen tijdens het muziekfestival. In 2019 hebben we de hele VIP-gedeelte (achter de schermen) schoongehouden, maar dit jaar willen we ook zichtbaar zijn in de Food-court. We verwachten een leuke club mensen op de been te kunnen brengen zodat we hier een gezellige klus aan hebben en een plezierig weekend met elkaar kunnen doormaken!

Meer informatie en aanmelden: https://tieltiptop.nl/appelpop2022/

RaboClubSupport: Stem op Tiel Tip Top

Stichting Tiel Tip Top doet ook dit jaar weer me met RaboClubSupport. Rabobank-klanten kunnen komende periode weer hun stem uitbrengen op hun favoriete club en daar verdienen we dan een bijdrage mee. Kunnen wij op jouw stem rekenen?

TielTipTop @ CruyffCourt 2022

Afgelopen week organiseerde Zinder Educatie en Mozaïek Welzijn voor de tweede keer het evenement Cultuur@CruyffCourt. Ruim een week lang was het lokale voetbalveld het decor van workshops en creativiteit. Tijdens het Slotevent op zaterdag 20 augustus nam Rolvo Manuhutu het nieuwe tapwaterpunt in gebruik en ruimden Tiel Tip Top met de kinderen het zwerfafval in de omgeving op. We kijken terug op een leuke middag, een schoon Cruyff Court en vele lachende kindersnoeten!

Social Club ruimt Hertogenwijk Tiel op.

Elke eerste zaterdag van de maand komt Stichting Tiel Tip Top in actie met onze eigen Social Club Tiel. Samen met inwoners maken we dan een gebied of buurt zwerfafvalvrij om aansluitend een plezierige activiteit te ondernemen. Tijdens de zonovergoten augustus-editie hebben we VECO IJs gevraagd om onze deelnemers van hun beste sorbetijs te voorzien. Aan de prikactie deden 17 deelnemers mee en er werden 24 zakken met zwerfafval verwijderd uit het straatbeeld van de Tielse Hertogenwijk.