Weer verliefd op je buurt!

Jaarlijks zijn er in Tiel circa duizend vrijwilligers actief tegen zwerfafval. Toch hebben we tijdens de coronacrisis onze straten vervuild zien raken met gebruikte mondkapjes en ander afval. Samen gaan we zorgen dat onze stad en dorpen er weer tiptop bij komen te liggen. Op deze manier worden we weer verliefd op onze buurt. En dit levert u ook nog eens FlipPas-punten op.

Tielse Opschoonweek
Stichting Tiel Tip Top roept alle Tielse inwoners op om tijdens en na de Landelijke Opschoondag van 20 maart 2021 met een vuilniszak een ommetje te maken in ieders eigen buurt. Doe dit bijvoorbeeld met leden uit je eigen gezin of met een huisgenoot, want de veiligheid staat tijdens de coronacrisis natuurlijk voorop.

Voor iedereen die mee wil doen stelt Tiel Tip Top een gratis opschoonpakket beschikbaar met handschoenen en vuilniszakken. Voor meer informatie en het aanvragen van een opschoonpakket bezoekt u onze contactpagina.

Afvalinzameling op de Waalkade
Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers gratis hun verzamelde zakken met zwerfafval kwijt kunnen zullen de vrijwilligers van Tiel Top Top op zaterdag 27 maart een corona-proof vuilstraat inrichten op de Waalkade in Tiel. De vuilstraat is gesitueerd aan de Veerweg 2 te Tiel en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur.

Zwerfafval inleveren is FlipPas-punten sparen
Omdat we de inspanningen van onze deelnemers graag willen waarderen heeft Tiel Tip Top samen met de Gemeente Tiel en Ondernemersvereniging Hart van Tiel een werkbudget bijeengebracht om maar liefst 1000 ingezamelde zakken te waarderen met FlipPas-punten. Levert u op 27 maart namelijk een volle zak zwerfafval bij ons in dan ontvangt u 150 punten (€1,50) op uw FlipPas.

Tiel Tip Top Tompouces Actie
Stichting Tiel Tip Top werkt met haar vrijwilligerswerkgroep het hele jaar door aan ludieke beloningsacties voor opruimende inwoners. Tielse opruimers die op sociale media een leuke actiefoto delen met #TielTipTop kunnen wekelijks een heerlijke doos Tiel Tip Top Tompouces winnen. Tijdens de actieweek rondom de Landelijke Opschoondag slaan wij extra gebak in, dus pak je smartphone en laat zien dat je meedoet voor een schoner en socialer Tiel.