TielTipTop zet ‘schoonste vrijwilliger’ in het zonnetje.

In het kader van de internationale Dag van de Vrijwilliger, heeft Steffan Droog op vrijdag 11 december 2020 een Supporter van Schoon Speldje uitgereikt gekregen. Deze speld geeft erkenning voor zijn buitengewone inspanningen voor een schoner Tiel. De speld is hem aangeboden door NederlandSchoon en Stichting Tiel Tip Top.

Supersupporter Steffan (links) is de schoonste vrijwilliger van 2020. Foto: Gabor Vosselman

Nietsvermoedend stapte Steffan Droog op vrijdagmiddag binnen bij Buurtcentrum het Oosthonk voor een geplande evaluatie met Stichting Tiel Tip Top. Geen werkoverleg, maar een coronaproof vrijwilligersdiner stond op het programma. Als verrassing was ook zijn echtgenote Anouk aanwezig en kreeg hij vóór het voorgerecht eerst een mooie bos bloemen en de befaamde supporterspeld uitgereikt.

Dankzij het enthousiasme van Steffan gaan er jaarlijks vele scouts en welpen van Scouting Phoenix Tiel met plezier aan de slag voor een schoner Tiel. Na de jaarwisseling ruimen zij vuurwerkafval op, tijdens de Landelijke Opschoondag pakken ze zwerfafval aan en na het jaarlijkse Fruitcorso vissen zij de laatste appels en peren uit de stadsgrachten bij het Kalverbos. Wat Steffan bijzonder maakt is dat hij zonder aarzelen van aanpakken weet. Zo werkte hij bijvoorbeeld onvermoeibaar mee op Appelpop 2019; hier werd samen met TielTipTop een grootschalige proef gedraaid rondom de inzet van herbruikbare bekers. Het is dan ook niet voor niets dat Steffan Droog is uitgeroepen tot ‘schoonste’ vrijwilliger van 2020! 

Over de speldjes
Het ‘Supporter van Schoon Speldje’ is een initiatief van NederlandSchoon. De uitreiking van de speldjes wordt de laatste jaren verzorgd door Stichting Tiel Tip Top. Anderen die deze speld binnen de gemeente Tiel ontvingen waren de heren Ton Cuijten van Wijkorganisatie Ridderweide, Bart van den Berg-van der Stam van Stichting Tiel Tip Top, Erik Hout van Buurtcentrum Het Oosthonk en de immer opruimende buurtsupporters Aart Bel (Tiel-Oost) en G.M. van Dijk (Bloemenbuurt).