Gemeente Tiel zet ‘schoonste vrijwilliger’ in het zonnetje

Bart van den Berg ontvangt het eerste Supporter van Schoon Speldje.

Op de internationale Dag van de Vrijwilliger, heeft Bart van den Berg van vrijwilligersinitiatief Tiel Tip Top een Supporter van Schoon Speldje ontvangen. 

Bart zet zich al sinds jaar en dag in voor een schoner Tiel en is een super Supporter van Schoon. Dit doet hij met zoveel overgave en enthousiasme, dat zowel de gemeente Tiel als de Stichting NederlandSchoon hem hiervoor wilden belonen. Omstreeks 14.00 werd Bart naar De Markt gelokt en in het zonnetje gezet door wethouder Melissen en het boegbeeld van Tiel, Flipje.

Over Tiel Tip Top
Tiel Tip Top is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de zwerfvuilproblematiek in de gemeente. Zij vindt dat een schone leefomgeving de verantwoordelijkheid is van iedereen en zet zich in voor een snelle, eenvoudige realisatie van een schoner Tiel. De organisatie stimuleert de medebewoners op alle mogelijke manieren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Tiel Tip Top overbodig wordt, maar tot die tijd wordt er alles aan gedaan om het opruimen plezierig te maken. En daar kan de vrijwilligersorganisatie alle hulp bij gebruiken.

Over de speldjes
Zowel het Supporter van Schoon Speldje als Supporter van Schoon zijn initiatieven van NederlandSchoon. De Supporter van Schoon Speldjes worden dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. De Speldjes worden onder andere door gemeentes (maar ook door scholen en sportclubs) opgespeld aan hun meest actieve Supporters van Schoon. Op deze manier wil de gemeente hen bedanken voor hun enthousiaste inzet. Ook in een aantal andere gemeentes worden vandaag Speldjes overhandigd, de primeur vindt plaats in Tiel.