Nieuwe burgemeester van Tiel is zakkenvuller

Op donderdag 15 februari 2024 is Frank van der Meijden in Schouwburg Agnietenhof beëdigd als de nieuwe burgemeester van de Gemeente Tiel. De ambtsketting om de hals van onze kersverse burgervader was nog niet op lichaamstemperatuur of de volgende beëdiging voltrok zich tijdens de kennismaking met Stichting Tiel Tip Top.

Tijdens de eerste kennismakingsronde met lokale media liet Frank van der Meijden weten dat hij gepassioneerd wandelaar en hardloper is. Hij kreeg uit handen van wethouder Carla Kreuk een paar Tielse sneakers uitgereikt waarop hij Tiel kan gaan ontdekken. In de stadsfoyer maakten leden van de vrijwilligerswerkgroep gebruik van de gelegenheid om de nieuwe burgemeester te verwelkomen in onze mooie stad en dorpen. Hierbij werd burgemeester Van der Meijden direct geïnstalleerd als zakkenvuller bij Tiel Tip Top.

Uit handen van Bart van den Berg-van der Stam, oprichter en voorman van Tiel Tip Top, ontving burgemeester Van der Meijden direct zijn eigen zwerfafvalknijper, vuilniszakring en rol met groene vuilniszakken om tijdens zijn tochten door onze gemeente zwerfafval te kunnen bestrijden. De ludieke actie, om de burgemeester op zijn eerste dag al meteen zwerfafvalprikker te maken, werd met een grote glimlach ontvangen. Frank van der Meijden: “Ik kom zeker een keer met jullie meelopen, maar ik daag jullie dan ook uit om mijn tempo bij te houden”. En zo keerde burgemeester Van der Meijden met zijn nieuwe ambtsketting, voorzittershamer van de gemeenteraad en een afvalknijper huiswaarts en is Tiel weer een zakkenvuller rijker.