Schilderen met Zwerfafval

Deze keer even iets anders dan onze periodieke vlog… Maar gewoon een goed verhaal, want tijdens de Waalactie op 11-01-2020 verwijderde TielTipTop met ca. 30 deelnemers maar liefst 40 zakken met bende langs de oevers van de Waal. Vuurwerk- en zwerfafval vormen een prima grondstof voor een kunstwerk liet Anita van Gessel (Atelier Anita) ons weten. Reden genoeg om van deze rommel een schilderij te gaan maken.

Doek met een doel
Tijdens het Doedemee-plein van het Creatief Platform in cultuurgebouw Zinder te Tiel ging Anita aan de slag. De artieste van Atelier Anita maakt een doek dat het verhaal vertelt van een vervuilde wereld waar Flipje in Tiel een stokje voor probeert te steken. Het doek zal later dit jaar geveild worden onze ideële doelstelling.

Onderweg leren we Corry Jansen van het Creatief Platform kennen die vertelt wat je allemaal kunt doen met het Creatief Platform in Tiel, maar bovenal zijn de ogen op Anita gericht… Anita tovert op geheel eigen wijze een kunstwerk uit bende & viespeukerij. En dan te bedenken dat die rommel eerder die dag nog gedoemd was zich te voegen bij de “Plastic Soep” in de oceaan.