Schoonste vrijwilliger 2021

Op de internationale Dag van de Vrijwilliger is illustrator Arie Van Vliet uitgeroepen tot ‘Schoonste Vrijwilliger’. Voor zijn verdiensten heeft hij het Supporter van Schoon Speldje uitgereikt gekregen. Deze speld geeft erkenning voor zijn buitengewone inspanningen voor een schoner en socialer Tiel. De speld is hem aangeboden door NederlandSchoon en Stichting Tiel Tip Top.

Foto: Rolvo Manuhutu

De vrijwilligerswerkgroep van Stichting Tiel Tip Top waardeert jaarlijks een uitzonderlijke vrijwilliger. Tielse tekenaar Arie spant zich al jaren met zijn potlood in voor een schonere gemeente. Om eer te doen aan zijn inspanningen ontving hij uit handen van Tiel Tip Top-voorman Bart van den Berg – van der Stam de Supporter van Schoon Speld. Bart: “Arie heeft deze waardering verdiend omdat hij aan Tiel laat zien dat je ook zonder afvalgrijper in de hand onze stad en dorpen van dienst kunt zijn”. ​​​​​​​Zo bedacht Arie de werktitel “Tiel Tip Top” en gaf hij belangeloos met Tielse Flipje een gezicht aan de vele schooncampagnes binnen de gemeente Tiel. 

Over de speldjes
Het ‘Supporter van Schoon Speldje’ is een initiatief van NederlandSchoon. De uitreiking van de speldjes wordt de laatste jaren verzorgd door Stichting Tiel Tip Top. Anderen die deze speld binnen de gemeente Tiel ontvingen waren de heren Ton Cuijten van Wijkorganisatie Ridderweide, Bart van den Berg-van der Stam van Stichting Tiel Tip Top, Erik Hout van Het Oosthonk, Steffan Droog van Scouting Phoenix en de immer opruimende buurtsupporters Aart Bel (Tiel-Oost) en G.M. van Dijk (Bloemenbuurt).

Groetjes van wethouder Frank Groen
De Gemeente Tiel heeft ook dit jaar weer 200 kerstpakketten beschikbaar gesteld voor Tielse opruimers. Deze worden dit jaar voor het laatst door Duurzaam Rivierenland verspreid onder de Tielse vrijwilligers. Dit jaar wordt het pakket voorzien van een brief van wethouder Frank Groen. Het College van Burgemeester en Wethouders spreekt hiermee opnieuw haar waardering uit naar de vele Toppers in onze stad en dorpen.

Update: In Het Kontakt van dinsdag 21 december 2021 verscheen een mooie publicatie over Arie en Tiel Tip Top.