Septemberplanning & Tielse CleanUp Week 2022

Ieder jaar keert de “World CleanUp Day” terug op de zwerfafvalagenda’s van over de gehele wereld! Sinds 2011 is de Plastic Soup Foundation verantwoordelijk voor het organiseren van deze actiedag in Nederland. En binnen de Gemeente Tiel trekken de vrijwilligers van Stichting Tiel Tip Top deze kar.

Omdat er op 17 september (de dag van de World Cleanup Day) nog volop feest wordt gevierd in onze gemeente poogt Stichting Tiel Tip Top ieder jaar om de aandacht voor deze wereldwijde missie over de festiviteiten van Appelpop en Fruitcorso heen te tillen. Ook dit jaar staan er weer volop activiteiten gepland waar inwoners van Tiel en onze bezoekers aan deel kunnen nemen. Met trots presenteren we hierbij onze activiteitenkalender voor 2022:

Never Give Up On Your Cup
Tijdens het Appelpop Festival op vrijdag 9 en zaterdag 10 september gaan vormen wij een CleanUp Crew zodat Appelpop zo schoon blijft als dat maar mogelijk is. In drie tijdsblokken helpen vrijwilligers mee Appelpop schoon en fris te houden. Meer info en opgeven kan via: https://tieltiptop.nl/appelpop2022/
Tiel Tip Top CleanUp Crew tijdens Appelpop 2019

WaaljuT-T-T-en met Paviljoen Twins Aan De Waal
Op zaterdag 24 september zijn vrijwilligers uit de gehele regio welkom om samen met Tiel Tip Top en Paviljoen Twins Aan De Waal de rivieroevers van de Waal zwerfafvalvrij te maken. De actie start om 10:00uur en sluit af met een gezamenlijke lunch om 12:00uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en Tiel Tip Top verzorgt alle materialen op locatie.

Groepsfoto tijdens Tiel Tip Top Waaljuttten 2021

Tiel Tip Top Buurtactie met Veldsink Avies
Op donderdag 29 september gaan de adviseurs van Veldsink Advies, inwoners en vrijwilligers van Tiel Tip Top met elkaar aan de slag voor een mooie, schone buurt. Met deelname aan deze opruimactie is zelfs een hele mooie prijs te winnen, namelijk een CenterParcs vakantie t.w.v. €500. Om kans te maken moet je je wel via de website van te voren aanmelden: https://www.veldsink.nl/buurtactie/

Heb je je niet aangemeld via de website, maar wil je alsnog meedoen met de buurtactie tegen zwerfafval? Deelname is zoals altijd gratis en binnenkort publiceren we de verdere details van deze gezellige opruimdag!

Tiel Tip Top Grachten Actie met Scouting en Social Club Tiel
Samen met Scouting Phoenix Tiel gaan we op zaterdag 01 oktober met vlotten en bootjes weer de stadsgrachten op om drijfvuil op te ruimen. Na Appelpop en het Fruitcorso heeft onze gemeente duizenden bezoekers mogen ontvangen. Niet zo vreemd dat er dan wat meer rommel op straat achter zal blijven. Tiel Tip Top vangt met de scouting de laatste appels en peren uit het water.

Scouts vissen drijfvuil tijdens Tiel Tip Top Grachtenactie 2020

Maar niet alleen de scouting komt deze dag in actie. Zaterdag 1 oktober is namelijk ook de eerste zaterdag van de maand en dat betekent dat onze Social Club Tiel dan ook in actie zal komen. Met onze evementenwagen zijn we te vinden in het Kalverbos om met elkaar het activiteitenseizoen af te sluiten.

Tiel Tip Top werkgroep organiseert sociale prikacties t..b.v. Social Club Tiel

Tiel Tip Top Pakt Uit met FlipPas-punten!
In de periode van 24 september tot en met 1 oktober probeert Tiel Tip Top zoveel mogelijk inwoners in actie te krijgen zodat we weer de schoonste gemeente – stad en dorpen – van Nederland zullen worden. Wie tijdens deze actieweek zwerfafval verzameld kan op zaterdag 1 oktober tussen 13-16uur in het Kalverbos 150 FlipPas-punten (€1,50) krijgen per ingeleverde zak zwerfafval! Dus laats ons opschonen belonen in het Kalverbos en geef jouw vers verdiende punten daarna lekker uit tijdens het Tiel Pakt Uit weekend!

Vuilniszakken inleveren is FlipPas-punten verdienen bij onze Samenhanger