Tiel Tip Top Grachten Actie 2021

Jaarlijks organiseert Stichting Tiel Tip Top tientallen ludieke opruimacties in de gemeente Tiel. Vooral tijdens de grote actiedagen zoals de Landelijke Opschoondag, World Clean Up Day en Schone4Daagse weten wij flink aan de weg te timmeren. Op 18 september organiseerden wij de Tielse Cleanup Day vanuit stadspark Het Kalverbos.

Voor de derde keer in vier jaar tijd, want corona is a bitch, gingen we in samenwerking met Waterschap Rivierenland en de jeugdleden van Scouting Phoenix Tiel aan de slag voor wonderschone grachten. Tiel Tip Top geeft hiermee nog altijd vervolg aan de initiatieven die zijn ontstaan vanuit de Raadswerkgroep Wonderschoon Wonen van de Tielse gemeenteraad. Met boten, vlotten, schepnetten en grijpstokken maken we normaal gesproken na Het Fruitcorso de stadsgrachten vrij van appels en peren. Nu de feestelijkheden in onze stad uitbleven zijn we een week eerder aan de slag gegaan.

In de video presenteren we daarnaast een leuk feit en dat is dat vier Tielse topbedrijven Tiel Tip Top ons financieel hebben bijgestaan in onze wens om te beschikken over een mooie videodrone. Graag laten we zien wat voor moois zij voor ons mogelijk hebben gemaakt. Namens ons voltallige team van vrijwilligers willen we zoutenfabrikant Niacet, Taxi Alink, Smits Aanhangers en Quinsol Zonwering hartelijk danken voor deze opsteker.