Vrijwilligersboek: Doe Jezelf Een Plezier!

Donderdag 18 november 2021 presenteerde Mozaïek Welzijn, onder leiding van Brenda Leenders, in de Agnietenhof haar boekproject: Doe Jezelf Een Plezier! In het boek tekende verhalenproducent Marjon de Lange in ca. 60 portretten de veelzijdigheid van het Tielse vrijwilligersleven op. Met begeleiding en hulp van Wil van Rhee en Roemer Daalderop werd een redactie gevormd en Marie-Jan Ousen (Emjee Uitgevers) maakte het team compleet.

Davinia Molthoff (Stg. Dierenhulp Dierenambulance Tiel) ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Wil van Rhee.

Het boek is tot stand gekomen naar het idee van Marjon de Lange. Onze samenleving kan anno 2021 niet meer zonder vrijwilligers en dit boek vertelt de veelzijdige verhalen van vele Tielse vrijwilligers. Wat drijft hen? En wat maakt dat zij zich ogenschijnlijk belangeloos inzetten voor het grote goed. Marjon dompelde zich lange tijd onder in een wereld van Tielse vrijwilligheid. Het boek werd voorzien van een voorwoord en gastoptreden van bondscoach Louis van Gaal.

“Ieder mens vindt het fijn om iets voor anderen te doen, maar je moet het wel doen! Zonder vrijwilligers zou Nederland niet kunnen bestaan. Het boek laat zien hoeveel plezier je er aan kunt beleven en kan je helpen om iets te vinden dat bij je past” Louis van Gaal

Tiel Tip Top
Namens Stichting Tiel Tip Top werd onze voorman Bart van den Berg-van der Stam geïnterviewd. Met een pakkend verhaal wordt de oprichting en doelstellingen van Tiel Tip Top aan de lezers gepresenteerd en krijgt men een kijkje in de keuken van onze bestuursvoorzitter en zijn vrijwilligersorganisatie.

Verder zijn wij trotse sponsor van dit boekproject. We vinden het erg belangrijk dat er voor iedereen passend vrijwilligerswerk bestaat. Bij ons kun je terecht voor Begeleid en/of Beschermd Vrijwilligerswerk. Waar je verder in Tiel terecht kunt mag je vooral zelf gaan lezen.

Het boek is voor €14,95 online te bestellen via emjee-uitgevers.com.
Wil je meer lezen over dit boek? Bekijk ook: de bijdrage van Bert Leenders van De Tielenaar.