Tiel Tip Top is een goede doelen organisatie en bestaat voor 100% uit vrijwilligers.

Doe mee en meld je aan!

Tiel Tip Top vindt dat een schone leefomgeving de verantwoordelijkheid is van iedereen en zet zich in voor een snelle, eenvoudige realisatie van een schoner Tiel.

Wij werven fondsen om op eigenzinnige wijze bekendheid te geven aan deze boodschap en ontwikkelen ludieke methoden zodat inwoners uit de gemeente Tiel en haar bezoekers hier gehoor aan gaan geven.

FlipPas & ijsco’s in de Passewaaij

Jason en Jonas Augustinus en Opa Hilbert genieten van hun welverdiende ijsco – Foto: Bart van den Berg

Afgelopen zaterdag organiseerde Tiel Tip Top een opruimactie tegen zwerfafval. De prikactie met vuilstraat bracht 29 vrijwilligers op de been die 26 volle zakken zwerfafval verzamelden. De deelnemers werden beloond met 150 FlipPas-punten (€1,50) per volle, ingeleverde zak en voor iedereen was er een heerlijke ijsco.

Stichting Tiel Tip Top probeert Tielse inwoners continu te verleiden om met elkaar deel te nemen aan sociale prikacties. “Zo proberen we mensen weer positief deel te laten nemen aan onze maatschappij” vertelt Irene Kwak. Irene is sinds 2018 betrokken als projectbegeleidster bij Tiel Tip Top. “We hebben vandaag onze eerste zakkenvullers mogen voorzien van opruimmaterialen”, aldus een opgetogen Irene.

28 AUG: Tiel Tip Top in de Passewaaij

In de gemeente Tiel zien we jaarlijks honderden “onzichtbare” vrijwilligers de strijd aangaan tegen zwerfafval. Om al deze toppers te (kunnen) belonen organiseert vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top het hele jaar door plezierige, sociale activiteiten. Wie meedoet krijgt lekkers. En verzameld zwerfafval levert u ook nog eens FlipPas-punten op als beloning!

Sociale Prikploeg

Elke drie weken organiseert Tiel Tip Top een sociale opruimactie waarbij volop ruimte voor jou bestaat om nieuwe mensen te leren kennen. Op zaterdag 28 augustus om 10.00 uur start de volgende sociale prikploegactie vanaf de parkeerplaats van treinstation Tiel-Passewaaij. 

De benodigde opruimmaterialen worden zoals altijd door Tiel Tip Top op locatie verzorgd. Deelname aan onze sociale prikploeg is dus laagdrempelig, gezellig en natuurlijk gratis. Na afloop zal Tiel Tip Top alle deelnemers trakteren op een ambachtelijke ijsco. Vind je het een beetje spannend om aan te sluiten? Neem dan eerst eens een keer contact op met Tiel Tip Top op telefoonnummer: 06-12979400.

Link naar Sociale Prikploeg Event


Lever uw zakken in bij Tiel Tip Top voor FlipPas-punten
Op zaterdag 28 augustus tussen 10:00 uur en 13:00 uur kunnen Tielse inwoners ook weer hun verzamelde zwerfafval inleveren in de Tiel Tip Top Vuilstraat. Wij zijn deze dag te vinden op de parkeerplaats van treinstation Tiel-Passewaaij. Op deze dag ontvangt u maar liefst 150 FlipPas-punten (€1,50) per ingeleverde zak zwerfafval. 

Vergeet deze dag natuurlijk niet uw FlipPas mee te nemen.

Link naar Vuilstraat Event


Tiel Tip Top Faciliteiten
Stichting Tiel Tip Top bestaat al bijna vijf jaar en is inmiddels uitgegroeid tot het totaaladres voor Opruimend Tiel. Voor iedere Tielse inwoner die mee wil helpen zwerfafval aan te pakken hebben we een set opruimmaterialen klaarliggen. Ook handschoenen, groene zakken en faciliteiten voor – grote en kleine – groepsacties zijn bij onze vrijwilligersorganisatie verkrijgbaar.

Om gemakkelijk van je verzamelde zwerfafval af te komen kun je jouw zakken via www.TielTipTop.nl aanmelden bij de “AVRI Ophaalservice”. Via ons webformulier laat je de buitendienstmedewerker van AVRI op makkelijke wijze weten waar jij jouw groene zak hebt neergezet, waarna deze zal worden opgehaald.Waaljuttten 2021

Na de enorme wateroverlast in België, Duitsland en in de provincie Limburg stond rivier de Waal onlangs op ongekende hoogte in de zomerperiode. De vrijwilligers van Stichting Tiel Tip Top weten dat wanneer het waterpeil weer zakt dat er veel zwerf- en drijfafval achterblijft langs de oevers. Om deze reden riep de vrijwilligersorganisatie van opruimende Tielenaren, inwoners op om met elkaar dit afval op te ruimen. Stichting Tiel Tip Top heeft zich als Tielse organisatie onlangs verbonden aan de “Schone Rivieren Alliantie” en zal ook in de komende jaren zorg dragen voor de opruimacties langs de rivier. Gastlokatie van de jaarlijks terugkerende waalactie is horeca-onderneming DT Twins Paviljoen Aan De Waal. Zij trakteerde zoals altijd alle deelnemers na afloop op een warme lunch.


Onder de werktitel Waaljuttten (met de drie T’s van Tiel Tip Top) gingen zaterdag 07 augustus in totaal 46 deelnemers aan de slag. Gezamenlijk werden er maar liefst 28 volle zakken met afval ingezameld dat anders in de rivier terecht zou zijn gekomen. “Met deze succesvolle opruimactie langs de Waal laten we zien dat er weer verantwoord in groepen afval geprikt kan worden” vertelt Maroucha Siben (vrijwilligerscoördinator en projectleider bij Tiel Tip Top). Siben: “We hebben van de Gemeente Tiel nieuw materiaal mogen aankopen, we regelen samen met de AVRI de “Zwerfafval Ophaalservice” via onze website en hiermee is Tiel Tip Top hét totaaladres geworden voor iedereen die wil bijdragen aan een schoner en socialer Tiel”.

Wil je een volgende keer meedoen met de sociale opruimacties en op de hoogte blijven over Tiel Tip Top? Meld je dan aan voor de Tiel Tip Top WhatsApp Nieuwsgroep! Heb jij vragen over hoe jij het beste in jouw buurt kan bijdragen of wil jij samen met een gezellige team vrijwilligers meewerken aan leuke projecten in onze stad en dorpen? Kijk dan snel eens op onze website: www.TielTipTop.nl en laat je gegevens achter via het contactformulier. Op het YouTube-kanaal van Tiel Tip Top is een ludieke aftermovie terug te bekijken van deze geslaagde dag. “Rest ons niets dan alle Tielse deelnemers hartelijk te danken voor hun deelname”, aldus de volledig tevreden Maroucha.

Schone Rivieren Alliantie

Met trots heeft Stichting Tiel Tip Top zich onlangs aangemeld als partner binnen de Schone Rivieren Alliantie. Wij ondersteunen de ambitie van projectgroep Schone Rivieren en wij dragen actief bij aan oplossingen om tot afvalvrije rivieren te komen. De Alliantie roept op tot acties, die zorgen voor een grondige aanpak bij de bron: 

  • Het reduceren van de productie en gebruik van plastics.
  • Het herontwerpen van plastic producten ten behoeve van hergebruik en recycling.
  • Het verbeteren van lokaal, regionaal en landelijk beleid ten aanzien van plastic vervuiling. 

Onze vrijwilligersorganisatie spant zich binnen de Gemeente Tiel in voor:

  • De organisatie van plezierige opruimacties langs de Tielse rivieren/kanalen
  • De verbinding met de Statiegeld Alliantie die strijd voor een uitgebreid statiegeldsysteem.
  • De uitvoering van de campagne: Never Give Up On Your Cup tegen het gebruik van single-use plastics.

Schone Rivieren is een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Binnen de alliantie zijn duizenden Nederlanders betrokken en daar mogen we best trots op zijn! Stichting Tiel Tip Top doet binnen de Gemeente Tiel wat zij kan onder de nieuwe werktitel: Waaljuttten.

Doe mee met de leukste opruimacties van Tiel!


Na de watersnood in België, Duitsland en Limburg stroomde de afgelopen periode een enorme hoeveelheid water door rivier de Waal. Als of het een terugkerende traditie is, zien we dat er veel drijf- en zwerfafval langs de Waaloevers achterblijft. 

Daarom gaan we zaterdag 07 augustus 2021 Waaljutten vanaf het Paviljoen DT Twins Aan De Waal. De actie begint op 10:00uur en de werkgroep van Tiel Tip Top verzorgt alle materialen op locatie zodat iedereen mee kan doen!

Na de opruimactie zijn we vanaf 12:00uur te gast bij Paviljoen Twins voor een heerlijk broodje op het terras! Doe mee met de leukste opruimacties van Tiel en deel dit event!!!


Tiel Tip Top, schoon en sociaal de zomer in!

Na een jaar van coronabeperkingen start Stichting Tiel Tip Top op zaterdag 17 juli weer met een grote opruimactie vanuit de eigen Sociale Prikploeg (Social Club Tiel). Het start- en eindstation van deze actie is buurtcentrum Het Oosthonk. Daarnaast kun je deze dag ook weer zakken zwerfafval in komen leveren in ruil voor FlipPas-punten. Kortom: we gaan dit jaar weer schoon en sociaal de zomer in.

Sociale Prikploeg
De groepsactie van Tiel Tip Top start om 12.00 uur vanaf Het Oosthonk aan de Meeslaan 2A in Tiel-Oost. De vrijwilligerswerkgroep van Tiel Tip Top zorgt, zoals altijd, voor de materialen op locatie en iedereen kan en mag met ons meedoen! Tijdens onze groepsacties bestaat altijd volop ruimte om nieuwe mensen te leren kennen. Na afloop zal Tiel Tip Top alle deelnemers trakteren op een ambachtelijke ijsco. Deelname is dus gezellig, gratis en levert je ook nog eens FlipPas punten op.

Zwerfafval inleveren is FlipPas punten sparen
Stichting Tiel Tip Top stimuleert het hele jaar door dat Tielse inwoners verantwoordelijkheid nemen voor de directe, eigen leefomgeving. Dat doen zij door mensen met FlipPas punten te belonen wanneer zij hun verzamelde zak zwerfafval bij Tiel Tip Top komen inleveren. 
Op zaterdag 17 juli kunnen alle opruimers van de Gemeente Tiel tussen 13.00 uur en 15.00 uur hun zakken komen afleveren bij buurtcentrum Het Oosthonk in Tiel-Oost. Vergeet dan natuurlijk niet je FlipPas mee te nemen en ook voor jullie hebben we een ijsco gereserveerd!

Zwerfafval Ophaalservice
De Gemeente Tiel en Afvalverwerkingsbedrijf AVRI hebben afspraken gemaakt over het verwerken van verzameld zwerfafval. Wie rommel opruimt van een ander hoeft natuurlijk niet zelf de betaalde, ondergrondse container te gebruiken. Wie van zijn verzamelde zwerfafval af wil kan een ophaalverzoek indienen via het online webformulier.

Tiel Tip Top Graveyard Special

Daphne van den Heuvel vroeg Tiel Tip Top om eens te komen kijken naar het zwerfafvalprobleem op begraafplaats “Ter Navolging” in Tiel. Zij is hier vrijwilligerster maakt zich spookachtig druk om de mysterieuze zwerfafvalgeesten, brrrrrr eng hoor!

Kijk jij weer een aflevering mee?
En vergeet je SVP niet te abonneren!

Aftermovie: Lenteschoonmaak 2021

De gehele zomer zal Tiel Tip Top afvalinzameling belonen. Dit doen we door TielTipTop-Tompouces te verloten onder de ingestuurde actiefoto’s op sociale media en natuurlijk periodiek met FlipPas-punten. Zaterdag 05-06-2021 hadden we weer een inleverstation opgebouwd en trakteerden we ijsjes uit aan onze deelnemers. De volgende inleverdagen zijn op zaterdag 17 juli en 28 augustus. Elke ingeleverde zak is dan 150 FlipPas-punten waard, dus zet deze data alvast in je agenda.

NLdoet actie: Tiel Tip Top Lenteschoonmaak

Foto: Jan Bouwhuis

Jaarlijks zijn er in Tiel honderden vrijwilligers actief om zwerfafval op te ruimen. Toch zien we de laatste tijd onze straten weer vervuild raken met gebruikte mondkapjes en ander zwerfafval. Tijdens NLdoet organiseren wij de grote Tiel Tip Top Lenteschoonmaak. Zo komen onze stad en dorpen er weer tiptop bij komen te liggen. En het levert u wellicht ook weer FlipPas-punten op.

Doe mee tijdens NLdoet
Vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top roept alle inwoners van de gemeente Tiel op om tijdens én na NLdoet van 28 en 29 mei met een vuilniszak een ommetje te maken voor een schonere buurt. Doe dit bijvoorbeeld met een huisgenoot of met het eigen gezin. Want u houdt zich natuurlijk nog wel altijd aan de coronamaatregelen.

Wilt u meedoen? De Gemeente Tiel geeft u graag een afvalgrijper en vuilniszakring te leen. Stichting Duurzaam Rivierenland zorgt, in opdracht van de gemeente, voor de uitleen van deze spullen. Stichting Duurzaam Rivierenland vindt u aan de Dr. Schaepmanstraat1. Het telefoonnummer is (0344) 634 542.

Zwerfafval ophaalservice
Inwoners die meehelpen Tiel opgeruimd te houden hoeven natuurlijk niet zelf te betalen voor het verzamelde zwerfafval. De zwerfafvalzakken kunnen bij u thuis of ergens onderweg opgehaald worden door de AVRI. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is de AVRI te zeggen waar u de zakken hebt neergezet.

Lever uw zakken in bij Tiel Tip Top voor FlipPas-punten
Wij werken het hele jaar door aan een schoner en socialer Tiel. Om het opruimen van zwerfafval aantrekkelijker te maken hebben we de handen ineengeslagen met ondernemersvereniging Hart van Tiel. Op speciale inleverdagen ontvangt u maar liefst 150 FlipPas-punten (€1,50) per ingeleverde zak zwerfafval.

Op zaterdag 5 juni staat de volgende inleverdag gepland op het terrein van Kringloopwinkel Secunda (2Switch) aan de Spoorstraat 13-15. U kunt dan tussen 13.00 en 16.00 uur uw vuilniszakken met verzameld zwerfafval inleveren bij het TielTipTop-inzamelpunt. Vergeet deze dag natuurlijk niet uw FlipPas mee te nemen.

Club van het Jaar verkiezing 2021

Net als de meeste cultuur- en sportclubs hebben wij het als vrijwilligersorganisatie in coronatijd best wel zwaar. Onze kernactiviteiten kwamen vorig jaar veelal stil te liggen omdat er een verbod kwam op alle niet-essentiële groepsbijeenkomsten. Nadat vele restaurants zich als afhaalcentrum begonnen te gedragen zagen we naast veel rondzwervende mondkapjes ook een enorme toename aan zwerfafval op de parkeerplaatsen. Ons team van vrijwilligers wisten onze campagne en focus te verleggen van groepsacties naar individuele inspanningen. De TielTipTop-Taarten werden TielTipTop-Tompouces, elkaar ontmoeten werd contact houden via YouTube en inwoners betrekken werd initiatieven belonen met FlipPas.

Vanwege ons grote aanpassingsvermogen zijn wij genomineerd voor de titel “Club van het jaar” in de categorie “Cultuur”. Graag willen we jullie vragen om je stem op ons uit te brengen zodat onze projecten op extra ondersteuning vanuit de Rabo ClubSupport kunnen rekenen. Iedereen mag twee stemmen uitbrengen; in zowel categorie sport als cultuur.

Dus doe ons een groot plezier: Ram op die knop hieronder, typ “Tiel Tip Top” en Stem op ons!