Waaljuttten 2021

Na de enorme wateroverlast in België, Duitsland en in de provincie Limburg stond rivier de Waal onlangs op ongekende hoogte in de zomerperiode. De vrijwilligers van Stichting Tiel Tip Top weten dat wanneer het waterpeil weer zakt dat er veel zwerf- en drijfafval achterblijft langs de oevers. Om deze reden riep de vrijwilligersorganisatie van opruimende Tielenaren, inwoners op om met elkaar dit afval op te ruimen. Stichting Tiel Tip Top heeft zich als Tielse organisatie onlangs verbonden aan de “Schone Rivieren Alliantie” en zal ook in de komende jaren zorg dragen voor de opruimacties langs de rivier. Gastlokatie van de jaarlijks terugkerende waalactie is horeca-onderneming DT Twins Paviljoen Aan De Waal. Zij trakteerde zoals altijd alle deelnemers na afloop op een warme lunch.


Onder de werktitel Waaljuttten (met de drie T’s van Tiel Tip Top) gingen zaterdag 07 augustus in totaal 46 deelnemers aan de slag. Gezamenlijk werden er maar liefst 28 volle zakken met afval ingezameld dat anders in de rivier terecht zou zijn gekomen. “Met deze succesvolle opruimactie langs de Waal laten we zien dat er weer verantwoord in groepen afval geprikt kan worden” vertelt Maroucha Siben (vrijwilligerscoördinator en projectleider bij Tiel Tip Top). Siben: “We hebben van de Gemeente Tiel nieuw materiaal mogen aankopen, we regelen samen met de AVRI de “Zwerfafval Ophaalservice” via onze website en hiermee is Tiel Tip Top hét totaaladres geworden voor iedereen die wil bijdragen aan een schoner en socialer Tiel”.

Wil je een volgende keer meedoen met de sociale opruimacties en op de hoogte blijven over Tiel Tip Top? Meld je dan aan voor de Tiel Tip Top WhatsApp Nieuwsgroep! Heb jij vragen over hoe jij het beste in jouw buurt kan bijdragen of wil jij samen met een gezellige team vrijwilligers meewerken aan leuke projecten in onze stad en dorpen? Kijk dan snel eens op onze website: www.TielTipTop.nl en laat je gegevens achter via het contactformulier. Op het YouTube-kanaal van Tiel Tip Top is een ludieke aftermovie terug te bekijken van deze geslaagde dag. “Rest ons niets dan alle Tielse deelnemers hartelijk te danken voor hun deelname”, aldus de volledig tevreden Maroucha.