Waaljuttten met DT Twins

Zaterdag 12 augustus, de dag die voor de werkgroep van Tiel Tip Top de boeken in gaat als de meest onheilspellende, regenachtige dag werd door ijver en inzet toch nog een geslaagde actiedag!

In samenwerking met kringloopwinkel 2Switch en Paviljoen DT Twins Aan De Waal organiseerde we voor het zevende jaar op rij onze Waaljuttten-Actie langs de Tielse oevers van de Waal. Tiel Tip Top maakt onderdeel uit van de Schone Rivieren Alliantie en organiseert deze actie langs de rivier ten minste tweemaal per jaar. Ondanks het ongelofelijk slechte weer hebben we met 21 deelnemers toch nog twaalf zakken zwerfafval langs de rivier kunnen wegnemen. Al deze rommel zal dus niet afdrijven naar de oceaan om zich daar aan te sluiten bij de “Plastic Soup”.

Na regen komt zonneschijn
Na afloop verzorgde DT Twins een overheerlijke BBQ-lunch voor onze deelnemers. Helaas verhinderde de weersomstandigheden een soepele aansluiting met onze actie. De vrijwilligers van Tiel Tip Top hebben het afgelopen jaar besloten om extra stappen te zetten richting een Waste Free organisatie. Omdat wij zelf niet langer bij willen dragen aan de afvalberg en plastic afvalstromen hebben we lokale kringloopwinkel 2Switch om hulp gevraagd. Zij verzorgden ruim 50 borden, bekers en besteksets zodat wij nimmer nog een beroep hoeven te doen op wegwerpverpakkingen. Met dank aan onze partners kijken we terug op een geslaagde actiedag en in de avond kwamen we op het Omroep Gelderland journaal.