Zaterdag 12 augustus: Waaljutten met Tiel Tip Top

In de zomerperiode gaan veel mensen er lekker op uit en genieten daarbij van de zon. Maar het buitenleven in deze periode draagt ook bij aan de hoeveelheid zwerfafval op straat. Als dit afval in de rivier terecht komt dan stroomt het naar de zee. En daar steken we op zaterdag 12 augustus met elkaar een (grijp)stokje voor. Meedoen met Waaljuttten

Op zaterdag 12 augustus staat de Tiel Tip Top opruimactie “Waaljuttten” alweer voor het vijfde jaar op de Tielse agenda. Een uitstekend moment om samen met elkaar op te trekken tegen de “Plastic Soup” in de oceanen. De opruimactie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur en zal worden afgesloten met een heerlijke Twins-barbecue. Wees welkom en doe mee!
Vanaf Paviljoen DT Twins Aan De Waal (Veerweg 2, Tiel) is iedereen welkom om een bijdrage te leveren aan een schoner en socialer Tiel. Gereedschappen en vuilniszakken voor het opruimen van zwerfafval worden op lokatie verzorgd door de vrijwilligers van Tiel Tip Top. Meedoen met Tiel Tip Top is gratis en gezellig, want je leert elke keer weer nieuwe mensen kennen.

Schone Rivieren Alliantie
Namens de gemeente Tiel heeft Stichting Tiel Tip Top zich aangesloten bij de Schone Rivieren Alliantie. Hierbij heeft Stichting Tiel Tip Top de verantwoordelijkheid op zich genomen om ten minste tweemaal per jaar de rivieroevers van de Waal zwerfafvalvrij te maken.

Meedoen met Tiel Tip Top
De vrijwilligerswerkgroep van Tiel Tip Top organiseren maandelijks opruimacties. Zij stellen het zichzelf als doel om het opruimen van andermans rommel heel erg leuk te maken. Wil je een keer meemaken of dit ze wil lukken? Op sociale media en hier op onze website kun je zien hoe leuk en leerzaam vrijwilligerswerk kan zijn. En als je zaterdag 12 augustus aansluit tijdens het WaaljuTTTen… Kam dán wel je haren, want Omroep Gelderland komt met een camerateam op bezoek.