Persbericht: Vuurwerkvegen in Tiel

Tijdens de jaarwisseling genieten vele mensen van het vuurwerk in de lucht, maar na alle feestelijkheden blijft het vuurwerkafval vaak nog lang op straat liggen. Vuurwerk dat nog niet is ontploft kan gevaarlijk zijn en de vuurwerkresten zijn erg schadelijk voor het milieu.

Vuurwerkvegen
Na de jaarwisseling veegt de gemeente meteen de binnenstad en winkelcentra schoon. Daarnaast worden Tielse inwoners opgeroepen om deel te nemen aan #Vuurwerkvegen: een opruimactie waarbij we op 1 januari om 12:00uur onze eigen straten weer ontdoen van vuurwerkafval.

Inleveren is geld verdienen
Voor het inzamelen van vuurwerkafval stelt de gemeente speciale afvalzakken ter beschikking. Deze afvalzakken haalt u gratis af bij de verkooppunten van vuurwerk en op het stadhuis. Wanneer u uw vuurwerkafval inlevert in deze speciale vuurwerkzakken levert dit u geld op. Per volle zak kunt u 150 punten (€1,50) op uw FlipPas bij laten schrijven of keert de gemeente u 1 euro contant uit.

Het ingezamelde vuurwerkafval kunt u op woensdagmiddag 2 januari tussen 13:00uur en 16:00uur inleveren op de parkeerplaats bij het zwembad, Laan van Westroijen 99 in Tiel.