Bakfiets van Dynamiek voor Tiel Tip Top

Tielse Uitdaging – De eerste match via de Tielse Uitdaging is een feit: de multiculti-tuinbakfiets van activeringscentrum & leerwerkbedrijf Dynamiek in Tiel krijgt een nieuw leven als Maak-je-wijk-schoonbakfiets van de stichting Tiel Tip Top en Wonderschoon Wonen. Met dank aan Heske Groenendaal van het bedrijf Metaglas! Zij is lid van de matchgroep van de Tielse Uitdaging waar Bart van den Berg van Tiel Tip Top zijn zoektocht naar een bakfiets aan voorlegde. Heske kwam enkele dagen later met de tip om bij Dynamiek te informeren naar de beschikbaarheid van de bakfiets.

Judith de Heus van Dynamiek, Bart van den Berg van Tiel Tip Top en Francien van Zetten, coördinator van de Tielse Uitdaging brachten eind augustus een bezoek aan de multiculti-tuin in de Hertogenwijk waar de bakfiets staat. Bart van den Berg is blij met de bakfiets: “Het is een mooie en bruikbare bakfiets met ruimte genoeg voor schoonmaakspullen waarmee mensen in hun straat of wijk aan de slag kunnen.”

Judith de Heus is enthousiast over de nieuwe bestemming van de bakfiets: “Wij hebben de bakfiets tot vorig jaar gebruikt als pr-middel en voor onze haal- en brengservice van spullen, daar hebben we inmiddels een busje voor. Het is heel leuk dat de fiets in Tiel blijft en weer de wijken in gaat. De sponsors van de bakfiets staan daar ook achter.”

Er moet nog wel wat aan de bakfiets gebeuren, want hij staat al een tijdje in de multiculti-tuin en mist inmiddels een zadel. “Wie weet kan dat de volgende match worden”, zegt Francien van Zetten. “Daar gaan we als Tielse Uitdaging ons best voor doen.”

Judith de Heus van Dynamiek en Bart van den Berg van Tiel Tip Top bij de bakfiets in de multiculti-tuin. ∆ Foto: Francien van Zetten