Tiel Tip Top na Appelpop & Fruitcorso.

 

Bewoners Kranshof Tiel tijdens Landelijke Opschoondag 2017.

Na het geven van een geslaagd feest kent iedereen het vervelende gevoel wanneer we de achtergebleven rommel zien. In een ideale wereld zouden alle feestgangers meehelpen om deze rommel weer op te ruimen. Dit is waar stichting Duurzaam Rivierenland en vrijwilligersorganisatie “Tiel Tip Top” voor pleiten na Appelpop en Fruitcorso 2017.

Na een grandioos Appelpop en een weelderig Fruitcorso leert de ervaring dat heel Tiel bezaaid ligt met zwerfafval. “Het zou fantastisch zijn als Tielse inwoners tijdens Burendag 2017 extra oog willen hebben voor het ontstane zwerfvuil, want een schone leefomgeving is immers de verantwoordelijkheid van ons allemaal” zo stelt Bart van den Berg – van der Stam. De voorman van Tiel Tip Top voert sinds 2015 actief campagne voor een schoner en socialer Tiel. Informatie over organisatie en campagne Tiel Tip Top kan men vinden op www.tieltiptop.nl en via twitter @TielTipTop.

Tijdens Burendag, een initiatief van het Oranjefonds, op 23 september gaan ook dit jaar weer vele bewonersgroepen met elkaar aan de slag om te werken aan de leefbaarheid en een prettig samenzijn in hun wijk, buurt of straat. “Vele handen maken gewoon licht werk en Tielse inwoners kunnen bij Duurzaam Rivierenland de nodige materialen lenen, zoals grijpstokken en vuilniszakringen, om met elkaar de buurt weer aan kant te maken”, aldus Han Horstink. Wanneer mensen gebruik willen maken van de opschoonmaterialen kan men contact opnemen met de stichting via de website www.duurzaamrivierenland.nl.

In het verlengde van het jaarthema ‘Wonderschoon Wonen’ van de Tielse gemeenteraad worden er tijdens Burendag reeds meerdere activiteiten georganiseerd die bijdragen aan een opgeruimde stad. Zo zal Scouting Phoenix Tiel met zelfgemaakte vlotten de stadsgracht zwerfvuilvrij vissen en organiseren tal van bewonersgroepen ook dit jaar weer een grote opschoonactie. Organisatie Tiel Tip Top is voornemens om de diverse initiatieven te bezoeken om opschonen te belonen. Uiteraard komen zij dus niet met lege handen. Indien u uw actie hiervoor wilt aanmelden stuurt u een e-mail naar info@tieltiptop.nl.