Burendag 2017 – Project Opschonen Belonen!

Zaterdag 23 september was het Burendag in Tiel en zoals u weet heeft Tiel Tip Top voorafgaand burgers en buurten opgeroepen om extra oog te hebben voor het zwerfvuil in onze stad. Tiel Tip Top is van mening dat het ieders verantwoordelijkheid is om mee te werken aan een schone, sociale leefomgeving. Echter neemt nog niet iedereen deze verantwoordelijkheid en dit is waar de vrijwilligers van onze “goede doelen”-stichting zich wekelijks voor inzetten.

Onze vrijwilligers staan altijd in contact met de inwoners van Tiel, zowel stad als dorpen. Tijdens deze gesprekken wordt vaak gezegd dat “ze” de jeugd maar eens moeten opvoeden en dat “men” de aso’s maar eens moeten aanpakken. Uiteraard heeft iedereen hierin een punt, maar dit is niet iets waar wij zelf, hier en nú, iets aan kunnen veranderen. Daarom is één van de speerpunten van Tiel Tip Top dat we Opschonen moeten Belonen.

Tiel kent vele (anonieme) vrijwilligers die zich al sinds jaar en dag inzetten tegen zwerfvuil in onze gemeente. Vaak wordt van hen gedacht dat ze een taakstraf hebben of gezegd dat ze niet goed bij hun hoofd zijn omdat ze het afval van een ander staan op te ruimen. Wij zijn echter dolblij met deze stiekeme zakkenvullers. Zij houden namelijk, waar anderen tekort schieten, de straten, parken en pleinen schoon. Voor ons zijn zij goud waard en tijdens Burendag 2017 zijn wij opnieuw langs tal van groepen en personen gegaan om hen in het zonnetje te zetten. Hieronder nemen we jullie graag mee tijdens onze “Tour de Tiel Tip Top”.