Tiel ruimt op na Appelpop en Fruitcorso tijdens Burendag

Na een grandioos Appelpop en een weelderig Fruitcorso kan het haast niet anders dat het, na al die feesten, een bende zal zijn in en om het centrum van onze stad. Uiteraard vraagt deze grote hoeveelheden rommel om de inzet van al onze vrijwilligers en wij zijn dan voor deze gelegenheid op zoek naar vele zakkenvullers die ons helpen tijdens Burendag 2017 onze stad weer aan kant te maken!

Burendag valt dit jaar op 23 september en wij weten dat op deze dag tal van bewonersgroepen in Tiel samen activiteiten uitvoeren voor een gezelliger, schoner en prettiger samenzijn met je buren. Wij willen al deze groepen dan ook oproepen om oog te hebben voor het ontstane zwerfvuil in hun directe omgeving, want vele handen maken immers licht werk.

Tips voor een succesvolle actiedag
Via de website van Burendag kunt u een subsidie aanvragen bij het Oranjefonds voor bijvoorbeeld het opknappen van een speeltoestel of voor een aanschaf van een ontmoetingsbank.

Wanneer u met een groep bezig gaat voor het opschonen van uw straat, speelterrein of park kunt u bij Stichting Duurzaam Rivierenland aankloppen voor de nodige opschoonmaterialen. In opdracht van gemeente Tiel bieden zij materialen zoals vuilniszakringen en grijpstokken kosteloos aan om in bruikleen te gebruiken tijdens uw actie.

Wanneer u uw opschoonactie aanmeld via de website van Supporter van Schoon kunt u allerlei promotionele materialen zoals vlaggen, banieren en veel meer veelal kosteloos bestellen. Wacht hiervoor natuurlijk niet te lang, want 15 september is het “Keep it Clean Day” en dan kan de levertijd oplopen.

Indien u graag extra aandacht voor uw vrijwilligers of voor uw actie wilt genereren dan vernemen we graag vóór 15 september met hoeveel personen en waar u voor een schoner Tiel aan de slag gaat. Wij komen, zolang ons programma het toelaat, graag bij uw initiatief langs en nemen natuurlijk wat lekker mee voor bij de koffie! Contact opnemen doet u via ons contactformulier.